Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Roesler изпълни мащабни проекти за антикорозионна защита

28.09.2022
 

Roesler внедри нови съоръжения за антикорозионна защита в производството на китайския корабостроител China Merchants Cruise Shipbuilding (CMCS) и в завода на водещ американски производител на стомана.

CMCS – успешно навлизане в нов пазарен сегмент
CMCS е един от водещите производители на експедиционни кораби, плаващи платформи и плаващи кранове. Преди компанията е възлагала на външен изпълнител антикорозионната защита на стоманените плочи и греди, необходими за производството на нейните продукти. След разширяването на бизнес дейностите си към пътнически и круизни кораби, тя се отказва от тази политика на аутсорсинг, тъй като дори за построяването на един средно голям пътнически кораб са необходими 25 000 метрични тона стомана. По тази причина компанията търси партньор за проектиране и инсталиране на високоефективна поточна линия за антикорозионна защита. След задълбочен анализ на пазара китайският корабостроител избира Roesler за тази важна инвестиция. Ключови фактори за това решение са референциите на Roesler и техническата ефективност на няколко такива линии, работещи в европейски корабостроителници.

Конкурентни предимства на напълно автоматизирания процес на антикорозионна защита 
Решението за антикорозионна защита с дължина 180 м е специално проектирано да отговаря на изискванията на CMCS. То се състои от секция за листова стомана, т. нар. главна поточна линия, и секция за стоманени греди, от която дробеструйно обработваните греди се подават в главната линия. Тя включва две ролкови конвейерни дробеструйни машини, оборудвани с адаптирани турбини Gamma 400G и Rutten 400 HD, система за изправяне на гредите и листа с дължина до 12 000 мм, напълно автоматична система за нанасяне на покритие, включително уред за подаване на боя и термична система за последващо изгаряне. Всички тези компоненти на линията са цифрово свързани и интегрирани в системата за контрол на производството на корабостроителницата.

Интелигентната система за управление позволява напълно автоматична обработка на стоманените детайли от зоната за товарене до зоната за разтоварване със скорост от 5 м/мин. Кратките времена на преминаване, високата стабилност на процеса и постоянните резултати при нанасяне на покритие, заедно с високоустойчивата конструкция, осигуряват на CMCS значително конкурентно предимство и по-малко персонал.

Ново измерение на защитата от корозия за стоманени плочи
Един от най-големите производители на стомана и свързани продукти, със заводи в Съединените щати, Канада и Мексико, е убеден да закупи новата си линия за антикорозионната защита от Roesler. В този случай успешният опит с линия, инсталирана преди няколко години в друг завод, подтиква американската компания да избере Roesler. Размерът на стоманените листа с ширина 4300 мм, дължина 18 000 мм и дебелина до 200 мм изисква индивидуално решение.

Цялата линия, в която стоманените листа се нагряват предварително, бластират, боядисват и сушат, е проектирана за натоварване от 7 метрични тона на текущ метър вместо обичайните 3 тона. Интегрираната машина за бластиране с ролков конвейер има използваема ширина от 4500 мм и е оборудвана с 10 турбини Gamma 400G, всяка с инсталирана мощност от 30 kW. Тази голяма мощност гарантира постигането на последователни, хомогенни резултати от бластиране по цялата ширина на плочите със скорост от 4 м/мин., гарантирайки висока производителност.

Допълнителна информация може да намерите тук.

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Roesler

Ключови думи: Roesler   Рьослер   антикорозионна защита  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Фирмена публикация

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...