Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Симулацията на повърхностна обработка прави струйното бластиране по-ефективно, по-бързо и по-рентабилно

В много отрасли изискванията за повърхностна обработка стават все по-предизвикателни. Те включват ясно дефинирани спецификации за качество, кратки времена за изпълнение, по-ниски разходи и по-малко ресурси в производствените процеси. За да отговори на тези изисквания, наред с други средства, Roesler използва софтуер за симулация, който проектира оборудването за струйно бластиране и автоматична довършителна обработка, реализирайки възможно най-добрите процеси за повърхностна обработка. Софтуерът позволява да се намали броят на необходимите изпитания, отнемащи време и ресурси. Това помага на клиентите да получат подходящо оборудване и процеси при значително по-кратки срокове за изпълнение.

Мултифизичният подход на този свръхмодерен софтуер дава възможност за симулация и оптимизиране на предизвикателните процеси на струйно бластиране с помощта на 3D данни. Симулацията взема предвид всички физически условия, свързани с процесите. Например бластиращият компонент може да бъде поставен виртуално върху съответните детайли, за да изобрази действителния процес на бластиране. Реалистичното изобразяване на различните модели на бластиране и потока на струята позволява надеждна оценка и адаптиране на ефекта от въздействието на компонента върху детайлите и върху общата ефективност на бластирането. Това води до по-ефективни струйни операции при по-кратки времена на цикъла и по-малко разходи. В допълнение оптимизираният поток на бластиращия компонент намалява степента на износване в камерата за бластиране, което от своя страна минимизира спирането на оборудването и води до по-ниски разходи за поддръжка. Симулацията също така прогнозира натоварването от прах в машината за бластиране. Това помага за предотвратяване на потенциални прахови експлозии във и около машината. Симулацията може да се използва и за оборудване, което вече работи на място, независимо от първоначалния доставчик.

Досега разработката на автоматични довършителни процеси за детайли със сложни форми, например импланти за коляно, изискваше продължителни и скъпи процесни изпитания. За такива приложения софтуерът за симулация не само помага да се постигнат по-добри резултати при довършителна обработка, но намалява времето за разработване на процеса и спестява разходи. Изобразяването на движението на шлифовъчния или полиращия компонент в различни форми и размери помага да се анализира ефектът на компонента върху детайлите. Това позволява да се определи идеалното съчетание от параметри на бластиращите компоненти и оборудването. Освен това симулацията на бластирането предоставя ценни данни за износването на оборудването.

Друго значително предимство на тези симулации е, че позволяват анализ на работните детайли и системите за довършителна обработка въз основа на съществуващи CAD данни. Вече не са необходими изпитания с "фалшиви" детайли.

Допълнителна информация може да намерите тук.

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Roesler

Ключови думи: Roesler   Рьослер   повърхностна обработка   струйно бластиране   софтуер за симулация  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...