Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Усъвършенствана повърхностна обработка на балансиращи тежести с Roesler Smart Solutions - 18.10.2022

Днес центрофугите са най-често използваните системи за почистване и рециклиране на технологичната вода, необходима при автоматична довършителна обработка. Водещият международен доставчик на балансиращи тежести Wegmann Automotive използва напълно автоматична центрофуга на Roesler, модел Z1000. Като пилотен клиент Wegmann допълни софтуера за своята центрофуга с усъвършенствана версия на иновативната цифрова система за управление на процесни води от Roesler Smart Solutions. В сравнение с практикуваното преди това ръчно управление на процесите новият софтуерен пакет със своите цифрови алгоритми предоставя значителни предимства. Това помага не само за подобряване на цялостното качество на продукта, но също така води до значителни икономии на разходи.

С огромно портфолио от балансиращи тежести, вентили за гуми, клеми за батерии, системи за контрол на налягането в гумите, включително подходящи сервизни комплекти и специални тежести, Wegmann Automotive извършва доставки не само за множество автомобилни производители, но също така обслужва и целия пазар за автомобилни резервни части. Германската компания произвежда над 1 млрд. компоненти годишно. Като световен лидер в производството на балансиращи тежести Wegmann Automotive предлага ударни и адхезивни тежести за стоманени и алуминиеви гуми.

Балансиращите тежести се изработват чрез формоване от стомана и поцинкована стомана, както и чрез леене под налягане от цинк или цинкови сплави. След процеса на формоване или леене под налягане тежестите преминават част по част през автоматична довършителна обработка в ротационен вибратор. Целта е да се отстранят напълно остатъчното масло, останало от процеса на формоване, както и освобождаващият агент на водна основа, останал от процеса на леене под налягане. В същото време използваната смес осигурява защита от корозия на стоманените части. От друга страна, цинковите отливки изискват определено повърхностно напрежение за последващата стъпка на нанасяне на покритие. Повърхностното напрежение се следи и контролира внимателно.

Новата интерактивна система за мониторинг и контрол на почистването и рециклирането на технологична вода с полу- и напълно автоматични центрофуги е интегрирана в управлението на центрофугата, като позволява наблюдение, запис и оценка на всички съответни процесни параметри. Във Wegmann това включва измерване на концентрацията на съединенията чрез титруване или рефракция (BRIX), стойността на pH, проводимостта на технологичната вода, твърдостта на водата, микробиологичното замърсяване с бактерии, дрожди и гъбички, съдържание на хлорид, CSB стойност (химическа потребност от кислород) и BIT концентрация (биоцид в процесната вода). Системата също така следи външния вид и миризмата на технологичната течност. Параметрите на технологичната вода, които трябва да се наблюдават, могат да бъдат индивидуално избрани, а техните стойности да бъдат адаптирани към съответните изисквания за довършителна обработка.

Повече може да прочетете тук.

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Roesler

Ключови думи: Roesler   Рьослер   Wegmann   управление на процесни води   довършителна обработка   Roesler Smart Solutions  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...