Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

HELITRONIC MINI PLUS от WALTER осигурява максимална гъвкавост на конфигуриране

Максимална гъвкавост при производството и презаточването на инструменти
"Новата шлифовъчна машина HELITRONIC MINI PLUS от WALTER може да бъде индивидуално конфигурирана с многобройни опции за повишаване на ефективността и автоматизацията на системите за зареждане на заготовки и шлифовъчни шайби – до окомплектоването на пълно оборудвана машина за шлифоване на инструменти от висок клас, за всички настоящи и бъдещи приложения в диапазона с малък и среден диаметър", обяснява Зигфрид Хегеле, продуктов мениджър "Приложения" във WALTER.

Основата за изключителната гъвкавост на HELITRONIC MINI PLUS е уникалният портален дизайн на WALTER. Икономичното производство на обикновени и сложни геометрии на инструменти с диаметри от 1 до 16 мм с едно затягане се гарантира от масивния HSK ремъчен шпиндел с две глави, с капацитет до шест шлифовъчни диска (в стандартната конфигурация). В допълнение, революционната C.O.R.E. хардуерна и софтуерна архитектура с интуитивен подход на обслужване улеснява настройката, управлението, връзката в мрежа и поддръжката на машината.

Множество опции за повишаване на ефективността
WALTER предлага широка гама от опции за машината HELITRONIC MINI PLUS за съставяне на конфигурация, специфична за конкретното приложение. Тя включва например устройство за автоматична смяна на шлифовъчни дискове (с капацитет до шест държача с максимален диаметър 152,4 мм), което гарантира безопасна смяна на комплекта от дискове, заедно с охлаждащите тръби и предлага максимална гъвкавост. За машините, оборудвани с това устройство, е налична опция за увеличаване на въртящия момент и скоростта на отнемане на материала до 60% и по този начин гарантиране на максимална производителност.

За автоматизацията на HELITRONIC MINI PLUS потребителите могат да избират между горен товарач и робот товарач, с три различни пакета оборудване, за още по-голяма гъвкавост. Горният товарач, интегриран в работното пространство, е спестяващо място и рентабилно решение за автоматизация. В зависимост от диаметъра на инструмента, той предлага до 500 места за заготовки. Чрез робота товарач могат да се заредят до 7500 заготовки в зависимост от вида или диаметъра на инструмента. Максималното тегло на заготовката е 5 кг, а максималният диаметър - 125 мм.

HELITRONIC MINI PLUS използва утвърдения в цял свят софтуер за шлифоване на инструменти HELITRONIC TOOL STUDIO, който осигурява лесно програмиране с възможно най-голяма гъвкавост.

 

 

 

 

 

Walter s.r.o.
Blanenská 1289 - 66434 Kuřim - Czech Republic
Tel. +420541426605 / Mobile +420727947712
georgi.zilev@walter-machines.de
www.walter-machines.de

     
Източник: Валтер

Ключови думи: Валтер   WALTER   HELITRONIC MINI PLUS   производство и заточване на инструменти   машини с ЦПУ   шлифовъчни машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...