Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Husqvarna разчита на интелигентно свързано оборудване от Roesler

Husqvarna използва в своето производство на верижни триони три центробежни дискови машини за повърхностна обработка Roesler FKS 35.1 A2-So заедно с напълно автоматична центрофуга за пречистване на технологична вода Z1000. 

Husqvarna покани Roesler да предостави техническа помощ в проект за разширяване на производствения капацитет. Компанията инсталира допълнителна центробежна дискова машина за повърхностна обработка с подобрени технически характеристики, както и втора автоматична центрофуга, оборудвана със софтуерната система за цифрово управление на процесна вода, разработени от екипа на Roesler Smart Solutions. 

Преодоляване на затрудненията с обема на повърхностната обработка
Преди да се пристъпи към реализирането на проект за разширение и модернизация, центробежните дискови машини са били избрани за извършването на определени процеси за абразивна повърхностна обработка. Стриктното разпределение има за цел да предотврати смесването на различни технологични течности и по този начин да улесни процеса по почистване на технологичната вода. Такава организация на работата на центробежните дискови машини за повърхностна обработка обаче не позволява гъвкавото им използване. Поради тази причина наличният капацитет за довършителни операции не може да се използва по рентабилен начин и причинява чести производствени затруднения.

За да осигури по-голяма гъвкавост, новата центробежна дискова машина за повърхностна обработка е оборудвана с двойно дозиращо устройство, което позволява на машината да бъде свързана към две системи за рециклиране на технологична вода. Това позволява извършването на различни довършителни процеси в една и съща машина. В съчетание с новата центрофуга за пречистване на технологична вода и произтичащия от това увеличен обем на пречистване, машините за повърхностна обработка вече могат да бъдат гъвкаво разпределени към действителните задачи за обработка, без да се засяга цялостното качество на повърхностите на изделията.

Иновативни технически характеристики повишават стабилността на процеса и намаляват времето за изпълнение
Новата центробежна дискова машина за повърхностна обработка е оборудвана със система за зареждане на детайли по поръчка. Специалната форма на съда за обработка предлага по-висок работен обем, а специалните поточни направляващи, заедно с противоплъзгащи се пръти, специалната форма на центрофугата и увеличената задвижваща мощност осигуряват много по-добро смесване на партиди детайли с тегло от няколкостотин килограма. Всичко това води до по-висок интензитет на повърхностната обработка с по-кратки времена за изпълнение.

Пълен контрол и проследимост на процесите
Поръчката от Husqvarna също така включва свързване на машините за абразивна повърхностна обработка с последваща производствена дейност. Това обхваща не само прехвърлянето на програми за обработка и процесни данни, но също и интегриране на машините за повърхностна обработка в съществуващата система за управление на производството (MES) в Husqvarna. Така е осигурен пълен процесен контрол, както и наблюдение на състоянието на оборудването и параметрите на повърхностната обработка.

До 50% по-ниско потребление на процесна вода
Husqvarna внедри в своите модернизирани и взискателни дейности по пречистване и рециклиране на технологични води цифрова система за управление на технологична вода от Roesler Smart Solutions. Тази иновативна, интерактивна система позволява наблюдение, събиране и оценка на всички основни процесни параметри. Системата автоматично подава подходящи препоръки за решаване на проблеми. Това помага да се намали значително потреблението на вода и увеличи времето за използване на технологичната вода, което води до значителни икономии. По предварителни данни периодите между смяната на технологичната вода могат да бъдат удължени с до 50%. 

Допълнителна информация може да намерите тук.

 

 

 

 

Roesler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Roesler

Ключови думи: Рьослер   Roesler   Husqvarna   центробежни дискови машини   повърхностна обработка   центрофуги   пречистване на технологична вода  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...