Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Formnext 2022 демонстрира, че адитивното производство оформя бъдещето на индустрията

05.12.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тазгодишното издание на водещото международно изложение за адитивно производство и ново поколение интелигентни производствени решения Formnext се проведе от 15 до 18 ноември във Франкфурт на Майн. 
 
За четири дни Formnext 2022 превърна града домакин Франкфурт в глобална столица на индустриалния 3D печат. В условия на нови политически и икономически предизвикателства адитивното производство може да играе ключова роля в децентрализирането на производството, като прави веригите за доставки по-устойчиви, стимулира ресурсната и енергийна ефективност на процесите, спомага за по-бързото достигане на нови иновативни продукти до пазара, отбелязват организаторите от Mesago Messe Frankfurt.

И тазгодишното издание на изложението бе изцяло в крак с времето. Един поглед към статистиката говори за нарасналия авторитет на Formnext. С 802 изложители (за сравнение – през 2021 г. са били 606) и 51 148 кв. м изложбена площ, представянето е на нивата от преди пандемията. Увеличеният брой на участващи експерти и ръководители с 65,6% до 29 581 (съответната цифра за 2021 г. е 17 859) също показва желанието на представителите на индустрията за срещи и споделяне на идеи лице в лице, коментират от Mesago.

Участваха водещи международни компании като 3D Systems, Additive Industries, AddUp, Arburg, BigRep, Carbon, Desktop Metal, DMG Mori, Dyemansion, EOS, Farsoon, Formlabs, GE Additive, HP, Keyence, Markforged, Materialise, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet, XJet и Zeiss, за да покажат своите решения за по-ефективни производствени системи и иновации. Редица известни международни корпорации, сред които BASF, Covestro, Evonik, GKN Sinter Metals Components, Henkel, Höganäs, Linde, Mitsubishi Chemical, Nikon, Oerlikon, Sandvik, SMS Group, представиха иновативни решения за отделните етапи на процеса на обработка.
 
Разнообразната програма от съпътстващи събития на Formnext 2022 въведе посетителите в света на иновативни стартиращи компании, 3D отпечатани къщи и авангардни приложения в различни области.
 
Темите на презентации и дискусии включваха внедряване на децентрализирано адитивно производство, насърчаване на устойчиви производствени решения, нарастващата роля на адитивното производство в индустрията.
  
Семинарите Discover3Dprinting, които привлякоха вниманието на посетителите на изложението, се предвижда да продължат на различни места и през 2023 г. 

Други интересни събития по време на изложението бяха конференцията TCT @ Formnext, форумът за стандарти ASTM, насочен към важността на стандартите и стандартизацията за 3D печат, събитието Pitchnext, в което стартиращи фирми се състезаваха за вниманието на инвеститорите, международният конкурс Formnext Start-up Challenge за иновативни бизнес идеи и технически разработки на стартиращи компании в областта на адитивното производство. 

Цялото съдържание от събитията на AM4U, както и впечатления, мнения и др. са записани и могат да се видят във Formnext.TV on Demand.
 
Следващото изданието на Formnext за 2023 г. е планирано да се проведе от 7 до 10 ноември във Франкфурт на Майн.

     
Източник: Mesago

Ключови думи: Formnext   адитивно производство   3D печат  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...