Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Lamiera 2023 очаква силно международно участие

22.12.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Продължава подаването на заявки за участие в международното изложение Lamiera 2023, посветено на технологиите за формоване и обработка на метал, което ще се проведе от 10 до 13 май 2023 г. в Милано, съобщават организаторите. 

Популяризирано от Асоциацията на италианските производителите на машини, роботи и системи за автоматизация (Ucimu-Sistemi Per Produrre) и организирано от Изложбения център Lamiera (Ceu-Centro Esposizioni Ucimu, Lamiera), търговското изложение отново ще се провежда през година.

Домакините очакват Lamiera да получи положителна оценка от предприятията от сектора. Освен широко чуждестранно участие се предвижда и силно представяне на италианските компании, за които правителството предоставя специални пазарни стимули.

След изключително плодотворната 2021 г., през първите шест месеца на 2022 г. италианската индустрия в сектора запазва тенденцията си на растеж, регистрирайки значителен ръст в международната търговия. По-конкретно, през първото полугодие на 2022 г. световният износ на машини за формоване и рязане на метал (лазерни, водоструйни, плазмени и др.) отчита увеличение с 12% в сравнение със същия период на 2021 г., достигайки обща стойност над 8 млрд. евро. Вносът също нараства с 16%, надхвърляйки 6 млрд. евро. Тези данни утвърждават Италия като втори по големина потребителски пазар в света през 2021 г. 

На изложението традиционно ще присъстват машини, системи, оборудване за обработка и рязане на метал, тръби, профили, метални конструкции, преси, матрици и форми, машини за заваряване, повърхностна обработка и финишни операции. 

В допълнение към разнообразието от машини, съоръжения и оборудване за обработка и рязане на метал Lamiera ще насочи вниманието върху 6 технологични теми от ключово значение за развитието на сектора: Производство на бъдещето; Технологии за заваряване; Крепежни елементи; Термична и повърхностна обработка, Метрология и изпитване, Подизпълнители и услуги.

Както обикновено, събитието ще се съпътства от богата програма културни и тематични срещи за изложители и посетители.

     
Източник: Lamiera

Ключови думи: Lamiera   формоване   рязане   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...