Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EMO Hannover организира уебинар за мястото на 5G комуникациите в прехода към безжично управлявано производство

Уебинар на тема "Безжичното производство – възможно с помощта на 5G мобилните технологии" ще се проведе на 25 януари от 12:30 българско време. Той се организира от EMO Hannover и е част от онлайн поредица с фокус върху индустрията на утрешния ден.

Промишленото производство се развива в посока все по-малки обеми на партидите и персонализирани продукти. До две-три години хардуерът за 5G решения ще бъде достъпен за така наречените кибер-физични производствени системи (CPPS), за да отговори на новите изисквания за значително по-малко време и по-ниски разходи в производството. Приложения като (де)централизирано безжично управление на процесите, сензорно базирано наблюдение, автономно управлявани превозни средства (AGV) ще станат много по-лесни и по-рентабилни. 

В резултат на това през следващото десетилетие ще се утвърди 5G стандартът за индустриална комуникация, при което кабелната инфраструктура ще се окаже морално остаряла, обясняват от EMO Hannover.

В момента преходът към гъвкаво производство и свързаните с него приложения са изправени пред различни предизвикателства. За да станат CPPS реконфигурируеми и гъвкави, е необходима висока степен на взаимосвързаност на металообработващите машини и другите подсистеми. Към днешна дата се използват различни разнородни комуникационни технологии, чието изграждане е свързано с повишаване на разходите и трудности в реализацията при съществуващите производствени системи. От друга страна, използването безжична комуникация при много от случаите в индустриалното производство е свързано с трудности и високи разходи.

Стандартът за 5G мобилни комуникации предлага решения на проблемите

По време на уебинара участниците ще научат на какъв етап е развитието на 5G стандарта и хардуера, какви са съществуващите възможности за тяхното приложение днес и с какви предизвикателства са свързани. Освен това ще бъде очертан потенциалът за развитие и приложение на технологията през следващите няколко години.

Ще бъде представен и пример от практиката, който ще запознае с резултатите от най-новите изследвания на Техническия университет в Кайзерслаутерн на конкретно приложение при триосна CNC фреза.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EMO Hannover; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Безжично управление   5G   CPPS   металообработка   EMO Hannover  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...