Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова серия челни фрези на Walter Tools осигурява ниски разходи и дълъг живот на инструмента

В допълнение към моделите M5009 (к 45°) и M5012 (к 88°) Walter Tools пуска на пазара нова челна фреза Xtra·tec® XT M5011 (к 75°). 

И трите фрези могат да бъдат оборудвани с издръжливи двустранни пластини от типа SN.X1205. В допълнение се предлагат и пластини от типа SN.X0904, приложими за M5009 и M5012 при по-малки дълбочини на рязане. Покритието със специалната сплав Tiger·tec® Gold на Walter осигурява изключително високата им износоустойчивост, отбелязва базираният в Тюбинген производител. 

В зависимост от материала и целта на обработка, потребителят може да избира между пет вида геометрии за: големи партиди, висока стабилност и надеждност на процеса, дълъг живот на инструмента и висока производителност с почти всички материали по ISO стандарт. Сега гамата от фрези се допълва от M5011. Челната фреза Xtra·tec® XT M5011 може да се окомплектова с пластини за груба обработка или с такива за зачистване и съответно да се използва както за груба, така и за финишна обработка, с което се намаляват експлоатационните разходи и изискванията за инструменти, поясняват от компанията.

Фрезата се предлага с диаметър от 50 до 160 mm с две различни стъпки на зъбите и с дълбочина на рязане 8 mm. При версията с по-голяма стъпка сменяемите пластини са разположени върху твърдосплавна основа. Това предпазва корпуса на фрезата и все още неизползваните режещи ръбове от повреда, като запазва техните експлоатационни качества дори след продължителна работа. Наклонените затягащи винтове осигуряват лесен достъп до сменяемите пластини и съкращават времето за подмяна, допълват от Walter Tools.

     
Източник: Walter Tools

Ключови думи: Walter Tools   Xtra·tec XT M5011   челни фрези   сменяеми пластини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...