Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

РАИС и направление Дигитални индустрии на Siemens България разработиха успешно 8-шпинделна машина с ЦПУ

07.02.2023   |   Начало»Бизнес

РАИС и направление Дигитални индустрии на Siemens България разработиха заедно 8-шпинделна машина с ЦПУ за Идеал Стандарт – Видима, като съвместният проект спечели голямата награда във вътрешното съревнование на Siemens България "Siemens Superheroes", информират от РАИС.

"Със Siemens ни свързва близо 20-годишно партньорство, с тях сме внедрили в производство не едно решение и сме направили за клиентите ни много разработки, които да гарантират висока ефективност и конкурентоспособност. Такъв е и съвместният проект за разработката на 8-шпинделна машина", разказва управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян.

След получено запитване от Идеал Стандарт – Видима във връзка с модернизация на производството на нови модели смесители Siemens се обръщат към РАИС, като целта е да се разработи машина, която да предложи възможно най-ефективното решение за нуждите на клиента.

Вертикалната пилинг машина с ЦПУ RAIS MP700

Разработената 8-шпинделна машина фрезова отливките на смесителите с огромна скорост и прецизност. За единица време се извършва обработката на 8 детайла едновременно. Полученото изделие е с еднаква дебелина на стените и при обработката му се постига голяма икономия на материал. Изцяло отговаря на изискванията на клиента за минимална загуба на материал с рециклиране на 98% от стружките, обяснява инж. Бъздигян.

Тези характеристики са постигнати с използването на водещи технологични решения на Siemens като системата за управление на металорежещи машини Sinumerik 840Dsl, задвижващата система, системата за отдалечен достъп, базирана на SINEMA Remote Connect.

Новата технология осигурява висока производителност, по-високо качество с възможност за надграждане на дизайна на продукти с по-сложни форми и контури и значителна икономия на метал и енергия. Работата на машината осигурява практически безотпадно и чисто производство, подчертават от РАИС.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   RAIS   MP700   пилинг машина   Siemens България   8-шпинделна машина   металообработващи машини   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...