Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Walter представи машината за автоматично измерване на микроинструменти Helicheck Nano

Walter обяви новата машина за измерване на микроинструменти с автоматичен режим на работа Helicheck Nano.

"Тенденцията към миниатюризация в електрониката, микромеханиката и медицинските технологии увеличава търсенето на микро- и наноинструменти.  Автоматизираното цялостно измерване на тези миниатюрни инструменти с диаметри по-малки от един милиметър доскоро не бе възможно. При настоящите методи за измерване  човешкият фактор обикновено представлява най-голям риск от грешка.

Освен това, някои измервания изискват деструкция на инструмента, например при измерване на режещия ръб на инструменти с челна геометрия. Впоследствие производителите трябва да се надяват, че останалите идентични инструменти имат същите параметри като този, който е унищожен при измерването, но нямат абсолютна сигурност и доказателство за това", обяснява Бернд Швениг, специалист по управление на метрологията във Walter.

Helicheck Nano използва различен подход. С нея Walter предлага на производителите на микро- и наноинструменти решение за безразрушително и независимо от оператора измерване на техните продукти. Новата машина измерва инструменти с диаметър от 0,1 мм надеждно в условията на пропусната и отразена светлина, информират от компанията. Това става възможно благодарение на новата променлива оптика с до 800-кратно увеличение  , която използва технология за микроскопско измерване с помощта на падаща светлина. В комбинация с камери с висока разделителна способност тази микроскопска оптика е основата за измервания в областта на наноразмерите. Променливото увеличение позволява също измервания на стандартни инструменти с диаметър до 16 мм.

Автоматично измерване на големи партиди през нощта

От механична гледна точка Helicheck Nano съответства на  напълно автоматичните измервателни машини Helicheck Pro и Helicheck Plus. Подобно на тях, има солидно гранитно тяло, което е основа за най-висок клас на сертифицирана точност и надеждни резултати при измерването, подчертават от Walter. Стационарно монтираните камери са сигурно защитени от прах и външна светлина в затворената измервателна част на машината.

Helicheck Nano предлага и възможност за автоматизация. "Това означава, че палети с до 7500 инструмента могат да бъдат измервани автоматично за една нощ без намеса на оператор, което е абсолютна новост в измерването на микро- и наноинструменти", казва Бернд Швениг. Инструменти, които не отговарят на спецификациите по чертеж, се сортират като брак.

В близко бъдеще се очаква разширяване на възможностите за измерване на Helicheck Nano, за да се включат допълнителни функции като измерване на радиусите на заобляне на режещите ръбове, 3D дигитализация на инструментите и измерване на грапавостта на повърхнините.

 

 

 

 

Walter s.r.o.
Blanenská 1289 - 66434 Kuřim - Czech Republic
Tel. +420541426605 / Mobile +420727947712
georgi.zilev@walter-machines.de
www.walter-machines.de

     
Източник: Walter

Ключови думи: Walter   Helicheck Nano   измервателна машина   микроинструменти  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...