Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Motion Meeting EXPEDITION 2023 на Studer отчете високи пазарни резултати

21.02.2023   |   Начало»Бизнес

Швейцарската компания Fritz Studer проведе годишната си среща за търговски партньори и журналисти Motion Meeting EXPEDITION 2023. Събитието се състоя в централата на Studer в Тун/Щефисбург в началото на февруари.

Компанията Fritz Studer – част от United Grinding Group и добре познат в световен мащаб производител на кръглошлифовъчни машини, се представлява у нас от фирма Галика-клон.

На пресконференцията по време на събитието ръководството на компанията се похвали с изключително успешна 2022 г. Според търговския директор на Studer Сандро Ботацо тя е била третата най-успешна година в историята на компанията спрямо броя на поръчките.

"Надминахме значително очакванията си във всички региони, в които продаваме. Някои страни, като Турция, дори отбелязаха рекорд на поръчките в историята на компанията", допълва той.
"След забележителен финал на изминалата година, започнахме 2023 г. на пълни обороти, с огромен резерв от поръчки", обяви главният изпълнителен директор Йенс Блеер.

 

Продуктите са в основата на успеха

Studer дължи успеха си на богато продуктово портфолио, което може да отговори на широка гама клиентски изисквания. Сред най-добре продаваните продукти през миналата година са били универсалните и вътрешношлифовъчните машини. Изключително успешен продължава да бъде моделът с ЦПУ S33, подходящ за производство и на малки, и на големи детайли както поединично, така и серийно. Други машини, за които бяха отбелязани пазарни успехи, бяха моделите favorit, S31 и S41.

През изминалата година Studer постига втория си най-добър годишен резултат по отношение на продажбите на вътрешношлифовъчни машини, бе отчетено на пресконференцията. Компанията отчита рекорд и по отношение на технологията WireDress, която позволява прецизно заточване на шлифовъчни колела, осигурявайки изключително високи нива на производителност.

 

Иновативност при вътрешношлифовъчните машини

Изминалата 2022 г. за Studer е съпроводена и с редица нови разработки и разширяване на продуктовата гама.

На китайския пазар компанията представя новото поколение универсални вътрешношлифовъчни машини с ЦПУ KC33, както и икономичното решение ecoGrinder. Производствената машина S36 запълва празнината в портфолиото между S11 и S22 и е насочена към приложения и компоненти в областта на електрическата мобилност. Сред иновациите при S36 е и иновативна концепция за мониторинг на енергопотреблението. Нова е и S100, която се позиционира в класа базисни модели вътрешношлифовъчни машини с ЦПУ.

 

Инвестиции в бъдещето

Регулярните и систематични инвестиции във всички области на компанията са част от философията на Studer. "Убедени сме, че по този начин ще сме конкурентоспособни и че произведените в Швейцария машини на Studer ще имат силна позиция на световния пазар в дългосрочен план", обясни главният оперативен директор на компанията Щефан Щол. След реконструкцията и модернизацията на асемблирането, през последните години фокусът е върху производството.

През 2022 г. няколко проекта допринасят за гарантиране на това, че производствените ресурси продължават да бъдат най-съвременни, със специален акцент върху автоматизацията и дигитализацията. През тази година ще бъде обновено и разширено производството на шпиндели, а складовата и логистична инфраструктура ще бъде модернизирана цялостно до 2025 г.

 

Хората на Studer

Характерно за срещата беше топлото отношение към хората, които работят за марката Studer. Компанията традиционно награди най-добре представилите се търговски фирми. В голямото семейство на компанията работят доста дългогодишни кадри. В много приятелска атмосфера екипът на Studer отбеляза пенсионирането и на многогодишния изпълнителен директор на Галика Чехия инж. Франтишек Пан (на снимката с роботчето-талисман на Studer Stud-E в ръка).

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Галика   Galika   Studer   Motion Meeting EXPEDITION   United Grinding Group   машини с ЦПУ   кръглошлифовъчни машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...