Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Новите микросвредла DB131 и DB133 Supreme на Walter Tools са предназначени за прецизни приложения

 

Пазарът на микросвредла постоянно се разраства. Това се дължи както на съвременните тенденции като намаляване на размера на детайлите, така и на необходимостта от изработване на все повече фини компоненти, използвани в медицинската техника, часовникарството, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето. В тази връзка Walter Tools непрекъснато разширява своята гама от инструменти.

Ново попълнение твърдосплавни микросвредла DB133 и DB131 Supreme

Ново попълнение в гамата инструменти Walter Tools са твърдосплавните свредла DB133 и DB131 Supreme. Свредлото за дълбоки отвори DB133 Supreme осигурява отлично качество на повърхността, дълъг живот на инструмента и надеждност на процеса, особено когато се използва в комбинация с пилотното микро свредло DB131 Supreme с цялостно покритие. Геометрията на жлебовете е специално проектирана да оптимизира чупенето на стружките и да образува сегментирани стружки, които се отстраняват лесно. Свредлата са подходящи за универсална употреба и обработка на разнообразни материали.

В допълнение към геометрията, решаващ фактор за високата производителност на двете твърдосплавни свредла е, че техните върхови ъгли и допустими отклонения на диаметъра (p7/h7) са оптимално съгласувани един с друг, така че пилотното свредло позволява свредлото за дълбоки отвори да постигне отлични резултати.

Максимален живот на инструмента и експлоатационна надеждност

Новите патентовани технологии на Walter Tools, например за заобляне на основните режещи ръбове, повишават прецизността на инструмента. Това е важно по-специално при производството на матрици и инструменти, където често е необходимо да се пробиват фини термостатични канали, които минават близо до повърхността. В такива случаи страничното "отклонение" (по-характерно за HSS свредла, отколкото за твърдите свредла) може да доведе до сериозна повреда на детайла.

Друго предимство на новите инструменти е, че скоростта на пробиване е около шест пъти по-висока в сравнение с тази на свредлата с едно ухо. Освен това и DB131 Supreme, и DB133 Supreme могат да бъдат обновявани. Твърдосплавните свредла се предлагат с диаметър Ø ≥ 2 mm.

За повече подробности вижте тук.

 

 

 

 

 

Walter Tools d.o.o., Ulica heroja Nandeta 33, SI-2000 MARIBOR

P +386 2 629 0131

F +386 2 629 0133

www.walter-tools.com

     
Източник: Walter Tools

Ключови думи: Walter Tools   DB133 и DB131 Supreme   микросвредла   твърдосплавни свредла   презицни приложения  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...