Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Технологии без граници е мотото на международното изложение MECSPE 2023

Водещото изложение, посветено на иновациите в промишлеността, се завръща в BolognaFiere, Италия, от 29 до 31 март 2023 г. с нов изложбен център, много конференции и разнообразни инициативи, посветени на устойчивостта, съобщават организаторите.

На изложението традиционно се представят машини и инструментална екипировка, контролно-измервателна техника, технологии за дигитално производство, мехатроника, решения за индустриална автоматизация, системи за логистичен мениджмънт, матрици и пресформи, машини за бързо прототипиране и 3D принтери, технологии за повърхностна обработка и др.

Вдъхновена от трите стълба за растеж в Индустрия 4.0, програмата е разработена в три тематични направления:

  • Обучение;
  • Иновации;
  • Устойчивост.

В изложбените и в демонстрационните зони на MECSPE, организирани в 18 павилиона, посетители и изложители ще могат да научат за основните технологични иновации в областта на индустриалните процеси.

Участниците в събитието ще имат възможност да се запознаят с последните тенденции в бранша, да създадат нови бизнес контакти, да участват в дискусии по време на множеството конференции и специални инициативи от съпътстващата програма.

Енергиен преход и мобилност на бъдещето

Тазгодишното издание ще насочи вниманието върху иновациите в областта на енергетиката с акцент върху автомобилостроенето. Ново изложбено ядро, озаглавено "Енергиен преход и мобилност на бъдещето", с площ от 2000 кв. м, ще бъде посветено изцяло на технологичните решения за устойчива мобилност и дискусии по темата.

MECSPE ще бъде домакин и на международния форум "2035-а и веригата за доставки в автомобилостроенето – промяна на модела в отговор на технологичната трансформация", който се организира в сътрудничество с Tecniche Nuove Group, Германо-италианската търговска камара и отдела за индустриални панаири на Messe Stuttgart, а също AMB и Moulding Expo.

Изложението Elettronica Italia

Голяма новина за 2023 г. ще бъде провеждането, едновременно с MECSPE, на изложението Elettronica Italia, което прави своя дебют и ще заеме зала 28 на изложбения център в Болоня. Там ще бъдат представени индустриални приложения, свързани с електрониката, от етапа на проектиране до производството на компоненти и системи, производствени машини и тестови системи. Идеята е да се предложи на посетителите поглед върху цялата индустрия в национален и международен аспект. Програмата ще включва кръгли маси и тематични събития по актуални проблеми на индустрията.

     
Източник: MECSPE

Ключови думи: MECSPE   машиностроене   автомобилостроене   електроника  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...