Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Технологии без граници е мотото на международното изложение MECSPE 2023

Водещото изложение, посветено на иновациите в промишлеността, се завръща в BolognaFiere, Италия, от 29 до 31 март 2023 г. с нов изложбен център, много конференции и разнообразни инициативи, посветени на устойчивостта, съобщават организаторите.

На изложението традиционно се представят машини и инструментална екипировка, контролно-измервателна техника, технологии за дигитално производство, мехатроника, решения за индустриална автоматизация, системи за логистичен мениджмънт, матрици и пресформи, машини за бързо прототипиране и 3D принтери, технологии за повърхностна обработка и др.

Вдъхновена от трите стълба за растеж в Индустрия 4.0, програмата е разработена в три тематични направления:

  • Обучение;
  • Иновации;
  • Устойчивост.

В изложбените и в демонстрационните зони на MECSPE, организирани в 18 павилиона, посетители и изложители ще могат да научат за основните технологични иновации в областта на индустриалните процеси.

Участниците в събитието ще имат възможност да се запознаят с последните тенденции в бранша, да създадат нови бизнес контакти, да участват в дискусии по време на множеството конференции и специални инициативи от съпътстващата програма.

Енергиен преход и мобилност на бъдещето

Тазгодишното издание ще насочи вниманието върху иновациите в областта на енергетиката с акцент върху автомобилостроенето. Ново изложбено ядро, озаглавено "Енергиен преход и мобилност на бъдещето", с площ от 2000 кв. м, ще бъде посветено изцяло на технологичните решения за устойчива мобилност и дискусии по темата.

MECSPE ще бъде домакин и на международния форум "2035-а и веригата за доставки в автомобилостроенето – промяна на модела в отговор на технологичната трансформация", който се организира в сътрудничество с Tecniche Nuove Group, Германо-италианската търговска камара и отдела за индустриални панаири на Messe Stuttgart, а също AMB и Moulding Expo.

Изложението Elettronica Italia

Голяма новина за 2023 г. ще бъде провеждането, едновременно с MECSPE, на изложението Elettronica Italia, което прави своя дебют и ще заеме зала 28 на изложбения център в Болоня. Там ще бъдат представени индустриални приложения, свързани с електрониката, от етапа на проектиране до производството на компоненти и системи, производствени машини и тестови системи. Идеята е да се предложи на посетителите поглед върху цялата индустрия в национален и международен аспект. Програмата ще включва кръгли маси и тематични събития по актуални проблеми на индустрията.

     
Източник: MECSPE

Ключови думи: MECSPE   машиностроене   автомобилостроене   електроника  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...