Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

РАИС проведе дни на отворените врати за учащи се и преподаватели

Във фирма РАИС се проведе среща с учащи се и преподаватели като част от поредицата "Дни на отворените врати" в предприятието. Инициативата е насочена към ученици и преподаватели от професионалните гимназии и техническите университети, които да се запознаят с дейността на машиностроителната компания, съобщават от РАИС.

Гости на срещата бяха ръководителят на катедра "Технология на машиностроенето и металорежещи машини" доц. Таня Аврамова и доц. Димка Василева от Техническия университет във Варна, а също ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пазарджик и професионалната гимназия в Павликени.

РАИС е с отворени врати за младите хора

"Искаме да покажем на младите хора каква е работата на настройчика на металорежеща машина, каква е работата на програмиста, какво правят шлосерът и стругарят. Искаме да им покажем условията в предприятието, както и каква подготовка трябва да имат за работа с металорежещи машини. Затова сме поканили и университетски преподаватели от катедра "Технология на машиностроенето и металорежещи машини". Инициатива ще продължи и при нас в РАИС са добре дошли всички, които желаят да разгледат производствената база, добре дошли са и по-малки ученици, придружавани от своите преподаватели или родители”, заяви управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян.

Той запозна младежите с историята на компанията, започнала дейността си през 1994 г., и разказа как през годините се е развивала и разраствала дейността и производствената база.

Младите хора имаха възможност да разгледат завода, да се запознаят с работата в машиностроителното предприятие, да научат повече за различните професии от Георги Иванов, директор "Маркетинг и продажби".

По време на срещата учениците се информираха и за различните специалности в Техническия университет - Варна, за условията за прием и получаване на стипендии.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   RAIS   дни на отворени врати   ТУ – Варна   металорежещи машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...