Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

През май ще се проведе специализирано изложение за контрол на качеството в Щутгарт

Международното специализирано изложение по осигуряване на качеството (QA) Control 2023  ще отвори врати за 35-и път от 9 до 12 май 2023 г. в Щутгарт, за да покаже най-новото при решенията за измерване и тестване, оптичните системи, обработката на изображения и сензорните технологии, както и приложенията им в съвременната индустрия и машиностроене. Актуалните тенденции включват модерен софтуер, процеси с интегрирано наблюдение и системи, подпомагани от изкуствен интелект (AI), съобщават организаторите от Schall Messen.

Събитието е само след няколко седмици и заинтересованите страни от индустрията очакват с нетърпение срещата в Щутгарт. "Control се превърна в запазено място в календара на търговските изложения за целия сектор на метрологията. Особено ценим високата концентрация на експерти, които идват на събитието с конкретни проекти и се свързват с изложителите”, споделя Уве Дж. Келер, главен маркетинг директор в Schneider Messtechnik.

Четири пълни зали с широко международно участие

Control е ключово събитие в областта на осигуряването на качеството, както на европейско, така и на световно ниво. Личните срещи между участващите партньори подпомагат експертните дискусии и развитието на бизнеса.

"Заедно с всички изложители и посетители очакваме с нетърпение да отворят врати четирите зали на конферентния център (3, 5, 7 и 9), пълни с интересни иновации в областта на контрола и осигуряването на качеството“, обяснява Бетина Шал, управляващ директор на компанията организатор на търговски панаири Schall. "Отново приветстваме високите нива на международно представяне, които свидетелстват за глобалното значение на Control. Форумът традиционно е фокусиран върху водещите теми, тенденции иипрактически приложения в индустрията, което го прави изключително ценна бизнес платформа."

Лесни за управление машини и автоматизация

Една от най-важните настоящи технологични тенденции в осигуряването на качеството е да се направят измервателните машини по-лесни и интуитивни за използване. Специално внимание се отделя на софтуера за измерване, който трябва да осигури на оператора възможно най-добри възможности за поддръжка. Друг акцент е автоматизацията. От Schneider Messtechnik, един от изложителите, ще демонстрират индивидуални серии машини за частично или пълно автоматизиране на измервателно оборудване с ЦПУ.

Машинно самообучение за класификационни задачи

Съвременните решения за осигуряване на качеството помагат за справяне с производствени предизвикателства като ресурсна оптимизация и устойчивост. Информацията за текущото състояние на всяка точка по веригата на процеса трябва да е налична, за да се гарантира висока ефективност.

"Бъдещето на QA е в автоматизацията на процесите и в машинното самообучение за изпълнение на класификационни задачи, чието значение постоянно ще нараства. След няколко години статистиката ще докаже, че резултатите от системите за измерване и тестване, подпомагани от изкуствен интелект, далеч надминават процесите, базирани на DIN стандарти“, коментира Маркус Риди, главен изпълнителен директор на компанията Opto, която също е сред тазгодишните изложители

Системи за управление със затворен цикъл и роботизирани измервания

Виртуализацията, автоматизацията, роботиката и цифровите близнаци са последните тенденции в пазарния сегмент. Тази година на изложението ще могат да се видят системи за тестване със затворен цикъл на ниво Индустрия 4.0, включително за управление на данни, усъвършенствани решения за програмиране и роботизирани измервания. Тези съвременни технологии в измерването и контрола осигуряват по-висока точност, повишена производителност и по-малко дефектни части, отбелязва Фабиан Крюгер от Metrologic Group - друга от фирмите изложители.

     
Източник: Schall Messen

Ключови думи: Control 2023   QA   контрол на качеството   измервания   машинно самообучение  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...