Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Кои бяха акцентите от дигиталното представяне на EMO Hannover 2023 в България

От 18 до 23 септември 2023 г. под мотото "Иновативно производство" ще отвори врати престижното международно изложение за производствени технологии EMO Hannover 2023. Водещо събитие, предшестващо самото изложение, е световното турне EMO Hannover World Tour, което стартира през януари т. г., а на 11 април направи своята спирка и в България.

В срещата с българската индустриална и медийна общност, проведена в дигитален формат, взеха участие Мартин Гьобел, ръководител на отдел "Търговски панаири" при организатора на изложението VDW (Германската асоциация на производителите на металорежещи машини) и Харвиг фон Зас, представител на Deutsche Messe.

България и Германия – традиции и перспективи

Г-н Гьобел очерта актуалното състояние на глобалните производствени технологии, като същевременно насочи вниманието на аудиторията към бъдещото им развитие в страната ни: "Убедени сме, че този водещ панаир може да допринесе значително за напредъка на индустрията в България. Последното издание на EMO Hannover през 2019 г. привлече около 116 700 посетители от 149 държави. От тях 250 бяха експерти, дошли от България. Общо 51% от гостите на изложението бяха от страни извън Германия."

През последните няколко години българската икономика расте с изключително бързи темпове, подчертаха още организаторите по време на виртуалния форум. По данни на Световната банка от 2020 до 2021 г. брутният вътрешен продукт на страната ни е отбелязал сериозен ръст от 59 до 71 млрд. евро, а оттогава продължава да нараства с приблизително 1 млрд. на годишна база. Прогнозите са тази тенденция да се запази устойчива и през настоящата година, а индустрията остава най-същественият двигател за генерирането на БВП.

Същевременно, в резултат на добрите търговски отношения между двете държави, германски компании от години инвестират в у нас. Германия е и най-големият доставчик за страната ни на металорежещи машини – един от основните тематични фокуси на EMO Hannover, като през изминалата година сделките в сегмента са били на стойност 36 млн. евро, сочат официалните статистически данни и информацията на VDW. 

Мястото на EMO Hannover

България постепенно се превръща във високотехнологично средище за бизнеса, а хановерското издание на EMO е най-важната глобална платформа за информация, диалог и комуникация на българските експерти в областта на производството, беше отбелязано още по време на онлайн събитието.

"В рамките на панаира EMO Hannover 2023 отговорните лица и фактори от българската индустрия, правителството и институциите за насърчаване на инвестициите ще имат уникалната възможност да получат целенасочена информация за това кои технологии най-ефикасно могат да бъдат използвани за осъществяване на планираните проекти", поясни Гьобел.

Производствените технологии - ключ за трансформация на индустрията

Новите производствени технологии създават решения за съществуващите актуални предизвикателства. Това беше един от основните лайтмотиви по време на виртуалната среща. "Процесите стават по-ефективни и устойчиви, появяват се нови стратегии и гъвкави бизнес модели с добавена стойност", описа приноса на иновациите Гьобел.

По думите му, индустрията следва да се съобразява с променените рамкови условия, с новите политически приоритети и глобални споразумения, като например Зелената сделка в Европа. Ето защо мотото на изложението ЕМО в Хановер е "Иновативно производство". От една страна, това е призив към клиентите да инвестират в нови технологии. От друга, мотивира производителите да представят на панаира именно най-новите си иновации и решения, подчертаха организаторите.

Мащаби и тематични области

Производствените технологии, които ще представи EMO Hannover 2023, ще бъдат групирани в три тематични направления: "Бъдещето на индустрията",  "Бъдещето на свързаността" и "Бъдещето на устойчивостта в производството".

До момента за участие в събитието са се регистрирали общо около 1500 изложители от 43 държави, включително много компании от страни, които са водещи доставчици за България. "За да се сравнят и оценят директно техническите разработки, а при необходимост и да се намерят компетентни партньори, изложението EMO Hannover е най-подходящата платформа, защото е широко представена и позиционирана по цялата верига на създаването на стойност и успява да онагледи пълната глобална гама от технологии", каза в заключение Мартин Гьобел.

     
Източник: TLL Media; Снимки: Deutsche Messe

Ключови думи: EMO Hannover   Deutsche Messe   металообработваща индустрия   индустриални технологии  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...