Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

През май GrindingHub стартира нова дигитална платформа

Организаторът на международни изложения VDW (Германската асоциация на компаниите от машиностроителния сектор) обяви, че в сътрудничество с бизнес мрежата IndustryArena, предлага на индустрията за шлифовъчни технологии нова платформа от най-високо ниво с наименование 360°SPECIAL, която ще е активна дори в годината между събитията. 

360°SPECIAL – виртуална сцена на индустрията за шлифоване

На 23 май 2023 г. компаниите ще имат възможност да представят своите нови продукти и технически решения пред международна онлайн аудитория и да осъществят контакт с потенциални клиенти. Събитието ще бъде ръководено от експерт модератор и ще включва научни презентации по актуални теми.

"През 2022 г. беше отбелязан успешният старт на GrindingHub като ново изложение за сектора на технологиите за шлифоване. Още в началото идеята беше това да бъде хибридно събитие, което надхвърля времето на провеждане на самия търговски панаир в Щутгарт. Целта е да предложим на изложителите и посетителите истинска добавена стойност", разказва д-р Вилфрид Шефер, изпълнителен директор на VDW.

Миналогодишното издание GrindingHub digital вече демонстрира ефективността на концепцията с многобройните си дигитални възможности – включително уеб сесии, видеоклипове и участие във форуми, които бяха използвани от 28 компании. От тези възможности се възползваха и повече от половината от близо 9500 посетители.

Регистрацията за GrindingHub 360°SPECIAL вече е отворена

Регистрацията за 360°SPECIAL вече е отворена като местата за участие са ограничени, отбелязват от VDW. Заинтересованите компании могат да намерят формуляри за кандидатстване, условия за участие, допълнителна информация, както и видеоклипове от предишните дигитални събития тук.
www.grindinghub-digital.de .

Дигиталните предложения на GrindingHub предлагат идеалното допълнение към търговския панаир на място. С хибридната концепция се цели оптимизиране на възможностите и привлекателността на изложението, осъществявайки среща лице в лице с индустрията.

От малки и средни компании до глобални лидери – цифровите предложения в GrindingHub предоставят подходящ формат за всички изложители. Ариан Варман, ръководител на маркетинга в германския стартъп Spanflug Technologies от Ратенкирхен, споделя в тази връзка: "Като новодошъл в GrindingHub 2022, дигиталното предложение беше много ценно допълнение към присъствието ни на изложението. Особено по отношение на нашите цифрови решения за автоматизирана котировка, уеб сесиите се оказаха чудесен формат за представяне на иновативни концепции и тяхното надграждане."

GrindingHub в Щутгарт – предисторията

За първи път GrindingHub е организиран в Щутгарт през май 2022 г., като нов търговски панаир и център за технологиите за шлифоване. Предвижда се събитието да се провежда на всеки две години с основен организатор VDW в сътрудничество с Messe Stuttgart и Schleiftagung, както и с направление "Металообработващи машини" на Асоциацията на швейцарската индустрия за машиностроене, електротехника и металообработка Swissmem, като институционален патрон. 

Шлифоването е сред 4-те водещи производствени технологии в индустрията за металорежещи машини в Германия. Според официалната статистика през 2021 г. браншът е произвел машини на стойност 820 млн. евро. От тях 85% са били за износ, като около половината са отишли в Европа. Най-големите експортни пазари са Китай, САЩ и Италия. Според оценки на VDW през 2021 г. секторът на технологиите за шлифоване в Германия е произвел машини на стойност 4,7 млрд. евро.

За подробности вижте тук.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   GrindingHub digital   технологии за шлифоване   дигитална платформа  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...