Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Walter работи интензивно за енергоспестяването на своите машини от клас HELITRONIC

При разработването на шлифовъчните и ерозийни машини от серията Helitronic, Walter отдава голямо значение на постоянното подобряване на техните екологични показатели. Това започва от етапа на проектиране, продължава през производството и пълния жизнен цикъл на машината, включително оптимизирането на оперативните разходи, и завършва с бракуването на машината в края на нейния живот.

Високоефективни компоненти

Благодарение на използването на високоефективни компоненти консумацията на енергия е значително намалена през последните години. Анализът на Steinbeis Competence Center показва, че чрез употребата на съвременните компоненти, използвани в машините днес, в сравнение с компонентите, които са били налични на пазара през 2018 г., е постигнато 30% намаление на потреблението на енергия. 

Това увеличение на ефективността е резултат от подобрената работа на машините. Значително по-високи икономии от 30% до 40% могат да бъдат постигнати чрез правилното прилагане на програмите за загряване и изключване, възстановяването на топлинната енергия и оптимизирането на обработката чрез софтуера за шлифоване. Това обаче може да бъде изчислено само чрез енергиен баланс, както и индивидуално разглеждане на времето за работа и поддръжка преди и след подмяната на машината с нова.

Walter Maschinenbau е партньор на инициативата за енергийна устойчивост Blue Competence на Асоциацията на производителите на машини и оборудване в Германия - VDMA. Повече подробности относно инициативата може да научите тук.

Допълнителна информация, конкретни мерки и резултати, които Walter предлага в областта на енергийното спестяване, може да намерите тук и тук.

 

 

 

 

Walter s.r.o.
Blanenská 1289 - 66434 Kuřim - Czech Republic
Tel. +420541426605 / Mobile +420727947712
georgi.zilev@walter-machines.de
www.walter-machines.de

     
Източник: Walter

Ключови думи: Walter   Helitronic   енергийна ефективност   металообработващи машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...