Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Предстои уебинар за ползите от виртуално пускане в експлоатация

Уебинар на тема "Да спестим средства с виртуално въвеждане в експлоатация" ще се проведе на 28 юни от 10:30 ч. българско време. Той се организира от EMO Hannover и е част от онлайн цикъл с фокус върху индустрията на утрешния ден.

Темата ще бъде представена от Кристър-Клифърд Шенке – ръководител на екип "Разработка на базирани на модели самооптимизиращи се производствени системи" в Института Фраунхофер за металообработващи машини и технологии за формоване (IWU).

Виртуално пускане в експлоатация с използване на цифров двойник

В днешно време въвеждането в експлоатация на производствени системи обикновено отнема много време и се извършва само от експерти. Това е и последната стъпка в разработката на една производствена система след внедряването на машините и оборудването.

Процедурата по пускане в експлоатация е в допълнение към изпълнението на основните функции на автоматизацията и служи за тестване на използваните съоръжения и главно за откриване на грешки и оптимизиране на технологията за управление на реалната система, обясняват от EMO Hannover.

Целите на уебинара

Участниците в уебинара ще се запознаят с метода на виртуално пускане в експлоатация и възможностите за използване на цифрови двойници в процеса на разработване и внедряване на машини, технологични линии и производствени системи.

С прилагането на виртуално въвеждане в експлоатация цифровите двойници позволяват виртуално анализиране и оптимизиране на сложни производствени системи още по време на тяхното изграждане, като по този начин се пестят време и разходи за осъществяване на процеса.

За целта се използват модели на производствени системи, които по отношение на свързаност, параметри и режими на работа се държат аналогично на реалните системи. Методът дава възможност системите за управление да бъдат свързани с цифровия двойник още във фазата на проектиране на програмата за управление. Така управляващата програма може да бъде проверена още преди внедряването на системната технология.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EMO Hannover; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: EMO Hannover   машиностроене   производствени системи   цифров двойник   пускане в експлоатация  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...