Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Темата за трансформация на индустрията доминираше на Bright World of Metals

След пет наситени на събития панаирни дни GIFA, METEC, THERMPROCESS и NEWCAST безспорно надминаха очакванията. 63 300 посетители от 114 страни, 58% от които лица на ръководни позиции, взеха участие в Bright World of Metals в Дюселдорф, съобщават организаторите от Messe Duesseldorf.

Приблизително 2200 изложители от 56 страни представиха силата на металургичната индустрия и зададоха мощен импулс за бъдещото развитие със своите машини, съоръжения и решения.

Устойчивостта и изкуственият интелект бяха сред най-обсъжданите теми в дванадесетте изложбени зали на четирите международни търговски изложения.

Инвестиции в предизвикателни времена за глобалната икономика, спонтанни успешни бизнес сделки, както и ярък обмен между участващите страни очертаха динамичната атмосфера на събитието.

Бъдещето на сектора е в трансформация на индустрията

Текущото развитие на пазара, сериозните предизвикателства като недостиг на квалифициран персонал, изключително високите енергийни разходи, особено за немските компании, но също и възможностите, които енергийният преход носи – това бяха темите, доминиращи на Bright World of Metals. Възможни решения като въвеждане на конкурентна в международен план цена на електроенергията за индустрията, бяха дискутирани в широк формат. Тези теми определяха и лекционната програма на форумите и конференциите, съпътстващи изложенията.

Необходимостта от дигитализация и използването на изкуствен интелект, решимостта за постигане на устойчивост, както и промяната в производствените технологии са израз на процеса на трансформация в енергоемките индустрии.

Множество идеи и актуални теми за постигане на устойчивост

Фокусът на Bright World of Metals върху четирите ключови теми - устойчивост, дигитализация, кръгова икономика и нови производствени технологии, доминираше в изложбените зали и на съпътстващите събития, включващи конференции и други формати.

Messe Duesseldorf традиционно подкрепя промяната на имиджа на енергоемките индустрии към по-голяма устойчивост. Панаирът на живо показа, че изложителите на GIFA, METEC, THERMPROCESS и NEWCAST са не само иновативни, но и все повече произвеждат по енергийноефективен и ориентиран към пестене на ресурсите начин.

Следващото издание на Bright World of Metals, включващ търговските изложения GIFA, METEC, THERMPROCESS и NEWCAST, ще бъде през 2027 г., като точните дати ще бъдат обявени до няколко месеца.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимки: Messe Duesseldorf/ctillmann

Ключови думи: Металургия   леярска техника   термични процеси   Gifa   Metec   Hermprocess   Newcast  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...