Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DMG MORI City демонстрира на EMO Hannover технологии за трансформация на производството

На тазгодишното изложение EMO Hannover 2023 DMG MORI ще представи новата рамка за трансформация на индустрията, включваща иновативни технологии и решения, които ще определят бъдещето на производството, съобщават от компанията.

DMG MORI City

Светът на металообработващата индустрия има среща на изложението в Хановер от 18 до 23 септември 2023 г. Там, в зала 2, DMG MORI ще представи своя Дом на технологиите пред публика. В специално изградения DMG MORI City производителят на металорежещи машини насочва вниманието към темата за трансформация на механичната обработка (MX). 

При обиколката на DMG MORI City с площ от около 9000 m² посетителите ще се запознаят с холистични производствени концепции и най-съвременни машини от всички области на металообработващите технологии.

Сред 39-те машини и 20 решения за автоматизация са редица световни премиери – стругово-фрезовият център CTX beta 450 TC, универсалните стругове CTX 450 и CTX 550, и хоризонталният 5-осен обработващ център INH 63. Системата за манипулиране с палети PH Cell 800 и автономният робот за манипулиране с материали и инструменти UH AMR 2000 допълват портфолиото.

В основата на DMG MORI City стоят иновативните технологии и приложения. На много места индустриалната трансформация ще бъде част от "градския пейзаж" на DMG MORI City: на MX Square централно място ще заемат съвременни металообработващи машини, решения за автоматизация и дигитални устройства. По продължение на MX Broadway ще има иновативни технологии, сочещи пътя към производството на бъдещето.

Темата за свързаността ще се откроява в целия DMG MORI City. Всички пътища ще се събират на Future Avenue, където ще бъдат представени дигиталните технологии от областта на свързаността. Експертите ще обясняват на клиентите как компаниите могат да свържат в мрежа целия производствен процес.

Трансформация на механичната обработка (MX): революция в производството

С концепцията за трансформация DMG MORI дава отговор на предизвикателствата за все по-ефективно и по-устойчиво производство, пред които всяка компания е изправена. Производителят предлага на клиентите комбинация от четирите опорни стълба: интеграция на процеси, автоматизация, цифрова трансформация (DX) и зелена трансформация (GX).

Интегрирани технологии и процеси за максимална ефективност

Интегрирането на процесите е част от трансформацията при обработката, която DMG MORI задвижва от десетилетия. С 5-осните операции за фрезоване и струговане на една машина се постига оптимизирана и устойчива обработка на сложни детайли. Днес DMG MORI интегрира други технологични операции като шлифоване, фрезоване на зъбни колела, ултразвукова обработка и адитивно производство. Предимствата са ясни: съкращаване на времето за обработка, по-висок капацитет на машината и по-високо качество. Пример за интеграция на процеси е машината CTX beta 450 TC, която ще бъде представена в DMG MORI City.

По-производителни и по-прецизни чрез холистични решения за автоматизация

Холистичните и гъвкави решения за автоматизация имат важна роля в индустриалната трансформация. От една страна, те повишават производителността чрез максимално използване на машината дори при работа на смени без персонал. От друга страна, автоматизираното производство гарантира постоянно качество на изделията. Съвременни решения за автоматизация като модулните системи PH Cell 800 и UH-AMR 2000 – и двете със световни премиери, които ще бъдат демонстрирани на живо на EMO Hannover, предлагат на потребителите максимална гъвкавост.

Генериране на конкурентни предимства с цифрова трансформация (DX)

Подобно на хардуера, интелигентната дигитализация е неразделна част от машинната трансформация. Изкуственият интелект, интернет на нещата, големите обеми данни и цифровите двойници са сред основните аспекти, които ще имат важно място в предстоящото развитие. С помощта на интелигентни продукти за дигитализация DMG MORI предлага възможности за включване в цялостна мрежа и мониторинг на производствения процес. Това ще позволи на потребителите да си осигурят конкурентни предимства и да изградят нови бизнес модели.

Зелената трансформация (GX) движи напред целите за устойчивост

Като четвърти стълб на индустриалния преход зелената трансформация е пътят за постигане на целите за опазване на климата и компенсиране на нарастващите цени на енергията. В тази сфера DMG MORI ще представи  спестяващи ресурси машини (GREENMACHINE), иновативни технологии и функции за пестене до 30% от енергията (GREENMODE) и партньорства в сферата на зелените технологии (GREENTECH).

 

 

 

DMG MORI Bulgaria EOOD

Ilia Beshkov Str. 3

BG-1592 Sofia

Mobile: +359887811840

Web: www.dmgmori.com

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI   #EMO2023   машиностроене   трансформация   автоматизация   дигитализация   металообработващи машини   механична обработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...