Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Научете за пътищата към климатично неутрално производство на предстоящия уебинар на EMO Hannover

EMO Hannover организира уебинар на тема "Как да постигнем климатично неутрално производство". Той ще се проведе на 26 юли от 10:30 ч. българско време и е от поредицата онлайн уебинари, посветени на актуални теми с фокус върху индустрията на утрешния ден.

Лектор ще бъде проф. д-р инж. Матиас Вайголд, ръководител на Института по управление на производството, технологии и металорежещи машини (PTW) към Техническия университет в Дармщат (TU Darmstadt).

Поставяне на машиностроителното производство на климатично неутрална основа

Въпросът за поставянето на икономиката и обществото като цяло на климатично неутрална основа е неразривно свързан с производствените процеси, които са пряко или косвено отговорни за повече от една четвърт от глобалните емисии на парникови газове. В тях е заложен голям потенциал, обясняват от EMO Hannover.

"И това е много повече от неутрализиране на въглеродните емисии чрез повторно залесяване", казва проф. Матиас Вайголд. "Като инженери, ние сме длъжни да предложим по-добри решения", смята той.

На уебинара проф. Вайголд ще покаже пред аудиторията как изследванията могат да дадат тласък към реализацията на неутрално по отношение на климата производство, като се вземат предвид широк спектър от аспекти, свързани с енергийната ефективност, енергийната гъвкавост и ресурсната ефективност.

Оценката и изискванията по отношение на въглеродния отпечатък в производството са доста комплицирани. "Въпреки това те могат да станат управляеми и постижими дори за средни компании с помощта на автоматизацията и стандартизацията", отбелязва Вайголд. Той ще разясни подробно как може да стане това и ще обърне специално внимание на нуждите на международните компании. Прозрачността е друг много важен аспект и предпоставка за минимизиране на вредните за климата парникови газове.

Изследователският екип на проф. Вайголд включва над 20 специалисти от различни области на науката и техниката, а практическото приложение на резултатите от проучванията се демонстрира в производствена среда във "Фабрика ЕТА".

Цел на уебинара

Главна цел на уебинара е да се повиши осведомеността сред компаниите за това как технологичните решения могат да играят съществена роля за успешната борба с изменението на климата.

Фокусът е върху минимизирането и заместването на въглеродните емисии. Посочвайки съществуващите най-добри практики при механичната обработка, презентацията ще очертае конкретните технически области с потенциал.

Въз основа на различни проекти ще бъдат повдигнати и отворени за дискусия интересни изследователски въпроси.

Участниците ще имат възможност да преценят къде се намират по пътя към неутрално по отношение на климата производство, да обменят опит с представители на други компании и да разберат какви действия могат да предприемат.

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: EMO Hannover

Ключови думи: Климатична неутралност   въглеродни емисии   #EMO2023   машиностроене   механична обработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...