Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Конференция ще демонстрира възможностите на индийския пазар на металообработващи машини

Индийската асоциация на производителите на металообработващи машини (IMTMA) ще бъде домакин на конференцията "Индия – растеж и потенциал на индийския пазар на металообработващи машини". Събитието ще се проведе в рамките на международното изложение EMO Hannover 2023 на 20 септември тази година, съобщават от Германската асоциация на машиностроителната индустрия VDW.

Индийският пазар на металообработващи машини

В момента Индия е седмият по големина пазар на металообработващи машини в света. Тя е петата по големина икономика, която расте с бързи темпове, и е страната с най-многобройно население на Земята – над 1,4 млрд. жители.

"Наред с Китай, Индия се превърна в много търсен икономически партньор в машиностроителната индустрия", отбелязва Карл Мартин Велкер, генерален комисар на EMO Hannover 2023.

"Индийската индустрия е на прага на забележителен растеж през следващите десетилетия и производството на металообработващи машини ще играе ключова роля в постигането на този напредък. Секторът в момента развива интензивно експертизата и иновациите, което го прави търсен партньор за водещите компании в бранша и техните доставчици", заявява президентът на IMTMA Рави Рагхаван.

Търсенето на металообработващи машини в Индия се оценява на 2,75 млрд. евро през 2022 г., като близо 60% от него идва от внос. Най-големите доставчици за страната са Китай, Япония, Германия, Италия и САЩ.

Повече за конференцията

Тези пет държави са и основни изложители на предстоящия EMO Hannover 2023 от 18 до 23 септември. "Ето защо очакваме голям интерес към тази конференция. В крайна сметка много от компаниите се стремят да диверсифицират своите вериги за доставки и търсят алтернативи на съществуващите решения", подчертава Велкер.

В конференцията ще участват експерти от ключови клиентски сектори като промишленото производство и автомобилната индустрия, както и консултанти с опит в търговските отношения с Индия. Те ще дискутират перспективите за развитие на индийската индустрия в различни формати. Ще се обсъждат различни бизнес възможности, както и предизвикателствата пред автомобилната индустрия.

От своя страна, Индия също притежава голям потенциал в сектора на металообработващите машини, като собственото производство на страната се очаква тепърва да нараства. Всъщност 45 индийски производители ще използват EMO Hannover 2023, за да се представят пред света.

Конференцията ще събере международни изложители и посетители, които ще могат да се свържат и обменят идеи за правене на бизнес на индийския пазар. Целта на събитието е да покаже огромните възможности, предлагани от индустриите на Индия, и да проправи пътя за създаване на бизнес партньорства, обобщават от VDW. То е и отличен пример за каузата на EMO Hannover да предоставя информационна и комуникационна платформа по всички теми, свързани с производствената технология.

Конференцията ще се проведе от 11:00 до 14:00 ч. на 20 септември 2023 г. в зала 3B в изложбения център на Хановер, уточняват от VDW.

     
Източник: VDW; Снимки: Dreamstime

Ключови думи: Конференция   #EMO2023   Индия   машиностроене   металообработващи машини   пазари  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...