Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар на EMO Hannover представя иновативен софтуер за оптимизиране на енергопотреблението в производството

Предстои уебинар, посветен на нов софтуер, който значително оптимизира управлението на енергията в производството. Събитието ще се проведе на 30 август от 10:30 ч. българско време и е от поредицата онлайн уебинари, организирани във връзка с EMO Hannover в рубриката "Индустрията на утрешния ден".

Темата ще представи Мариан Зюсе, научен сътрудник в Института Фраунхофер за металорежещи машини и технологии на формоване (IWU).

Управление на потреблението на електроенергия

В предприятията често има редица неизползвани възможности за намаляване на общото потребление на енергия или пиковите натоварвания. Освен това множеството процеси по ускоряване и спиране на електрическите задвижвания водят до колебания в мрежата и значителни пикове на мощността. Това, от своя страна, може да предизвика повреди на електрическите съоръжения.

За да се осигурят срещу прекомерно натоварване, електрическите инсталации често се преоразмеряват, което пък води до загуби в условия на частично натоварване и повишава разходите за свързване към мрежата. Така при проектиране, за по-голяма сигурност, доставката и разпределението на електроенергия обикновено се задават с щедро закръгление нагоре.

Цел на уебинара

Участниците в уебинара ще научат как един персонализиран, удобен за потребителя софтуерен продукт, може да вземе предвид всички разпространени технологии за съхранение на енергия. Софтуерът се разработва по проект "Съхранение на енергия в производството" (ESiP), финансиран от Министерството на икономиката и климата на Германия (BMWK).

Изследователският подход включва разнообразни сценарии на приложение за широка гама машини и системи. Той обхваща и сравнението на различните технологии за съхранение по отношение на изискванията в индустриалното производство.

Освен това, интегрирането на локално генерирана фотоволтаична електроенергия също има жизненоважна роля в управлението на енергията. В едно предприятие директното потребление на генерираната соларна електроенергия може да бъде също толкова ценно, колкото и нейното междинно съхранение.

С възможностите на софтуера ESiP ще могат да се вземат предвид и хибридни системи за съхранение. Освен това може да бъде съобразено и влиянието на фактори като стареене, обем, тегло и условия на околната среда, които са от значение за постигане на оптимален дизайн на системите за съхранение на енергия, обясняват организаторите на EMO Hannover.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   #EMO2023   машиностроене   съхранение на енергия  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...