Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Ефективен 3D анализ на сглобяването на матрици за автомобилостроенето

В автомобилната индустрия получаването на точни 3D данни от тесни кухини в матриците е от решаващо значение за успешния анализ на симулацията на сглобяването им. Малките отвори и затворените зони в тези кухини са голямо предизвикателство при сканирането.

3D скенерът FreeScan Combo на SHINING 3D се справя с тези труднодостъпни точки и предоставя на инженерите надеждно решение за получаване на пълни 3D данни.

Предизвикателства при сканиране на тесни кухини в матрици за автомобилостроенето

Характерно за автомобилните матрици, които трябва да бъдат сканирани, е, че съдържат тесни кухини с ограничен достъп. Малкият отвор на вътрешната кухина, с размери приблизително 30 см дължина и 20 см дълбочина, представлява огромно предизвикателство при сканирането на повърхностите. Освен това многобройните затворени зони в кухината допълнително усложняват процеса.

Компактно и прецизно решение с Freescan Combo 3d Скенер

FreeScan Combo на SHINING 3D е отлично решение за преодоляване на трудностите при сканиране. Със своите компактни размери от 193 mm x 63 mm x 53 mm и тегло само от 620 g, FreeScan Combo предлага несравнима преносимост и гъвкавост, което го прави идеален за навигиране в тесните и сложни кухини на отливката.

Оптимизираният ъгъл на камерата на FreeScan Combo позволява по-добро събиране на данни в тесни пространства и по-дълбоки отвори, осигурявайки пълни и точни резултати от 3D сканирането. Изключителната точност, достигаща до 0,02 mm, отговаря на строгите изисквания на индустриалните измервания, вдъхвайки доверие в резултатите от виртуалния монтаж.

Ефикасен анализ на сглобяването на формите

Чрез импортиране в 3D софтуера на 3D данните от сканирането на матриците с FreeScan Combo, сглобяването на матрицата може да се извърши във виртуална среда, като вече не се разчита на традиционния метод на пробно сглобяване и може бързо и точно да се коригира и оптимизира. Това значително подобрява ефективността и точността, спестявайки време и разходи.

В заключение, 3D скенерът FreeScan Combo на SHINING 3D успешно се справя с предизвикателствата на сканирането на тесни кухини в автомобилни форми. Сега инженерите придобиват пълни 3D данни, позволяващи безпроблемен анализ на симулацията на сглобяване на матрицата.

За допълнителна информация и консултация потърсете експертите на СпейсКад.

 

 

 

 

СПЕЙСКАД ООД
Партньор на Siemens Digital Industries software за България
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: info@spacecad.bg
Web: www.spacecad.bg

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: SpaceCad   Спейскад   FreeScan Combo   SHINING 3D   3D скенери   автомобилостроене   виртуален монтаж   сканиране на труднодостъпни кухини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...