Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

TRUMPF разширява бизнеса си в Югоизточна Европа с нов офис и демо фабрика

04.10.2023   |   Начало»Бизнес

Водещата германска машиностроителна компания TRUMPF обяви откриването на нова сграда и демонстрационна фабрика в Гьодьольо, Унгария. Официалното събитие съвпадна с десетата годишнина от създаването на унгарския офис на компанията, който е и централен за бизнеса в Югоизточна Европа.

На откриването присъстваха партньори, клиенти и журналисти, а сред официалните лица бяха председателят на борда на TRUMPF SE + Co д-р Никола Лайбингер-Камюлер, посланикът на Германия в Унгария Юлия Грос и кметът на Гьодьольо. От българска страна на тържеството беше Ирина Кацарска, ръководител на отдел в ТРУМПФ България, и репортери.

Инвестицията – демо фабрика и модерна бизнес сграда

В новата сграда на TRUMPF, която се отличава с модерна архитектура и съвременно и екологосъобразно строителство и сградни инсталации, са инвестирани 13 млн. евро. Тя е изградена в Бизнес парка в Гьодьольо в близост до Будапеща и разполага с офиси, презентационни зали, складови площи, демонстрационно производство и столова.

По-впечатляваща е обаче демонстрационната фабрика. В нея клиентите на TRUMPF ще могат да наблюдават действието на свързани в мрежа лазери и машини за обработка на метал, сред които се откроява цялостна автоматизирана клетка за огъване TruBend Cell 5000, включваща TruBend 5130, робот BendMaster и Tool Master за автоматизирана смяна на инструменти.

Бизнесът в Унгария и Югоизточна Европа

От централата в Унгария TRUMPF развива своя бизнес в цяла Югоизточна Европа – Румъния, България, Хърватия, Сърбия, Словения и Турция. В нея работят около 90 служители под ръководството на Тамаш Майор, който оглавява регионалния офис от 2013 г.

На пресконференцията той сподели, че основен дял в продажбите имат металорежещите машини за свързано в мрежа производство и лазерите за производство на батерии и други компоненти за автомобилната индустрия. Сред местните клиенти, произвеждащи за европейския пазар, с интерес към машините и лазерите на TRUMPF са редица германски и корейски компании от автомобилния сектор. Майор оцени перспективите за развитие като добри и обяви, че компанията се стреми към постигане на оборот от над 100 млн. евро в Югоизточна Европа.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: TRUMPF   металорежещи машини   лазери   металообработка   автоматизация  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...