Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Тайван отчете успешно участие на EMO Hannover 2023

Тайванският съвет за развитие на външната търговия (TAITRA) представи за първи път Програмата за промотиране на тайванските интелигентни машини в чужбина по време на тазгодишното издание на изложението EMO в Хановер. Платформата обедини индустриални асоциации като Тайванската асоциация на машиностроителната индустрия (TAMI), Тайванската асоциация на производителите на металорежещи машини и аксесоари (TMBA) и Тайванската асоциация на производителите на металорежещи инструменти (TACEA) и предложи серия от пресконференции, семинари, гала вечер и бързи презентационни сесии, които дадоха възможност на 144-те тайвански изложители да представят своите смарт технологии и разработки.

Събитията привлякоха близо 800 посетители за 6 дни, включително 58 представители на медии и 141 купувачи от около 20 държави. Единната платформа подпомогна в значителна степен тайванските изложители в набирането на нови клиенти и сключването на споразумения за поръчки.
 

Висока ефективност и иновации

Тайванската машиностроителна индустрия заема седмо място в света, с годишна стойност на производството, надвишаваща 4 млрд. щатски долара, и износ от над 70%. По време на EMO 2023 страната бе четвъртата по брой на изложителите нация. След откриването на изложението, на Тайванския щанд за интелигентни машини се състоя международна пресконференция и панелна дискусия. Водещ на събитието бе Саймън Уанг, президент и главен изпълнителен директор на TAITRA, а сред участниците бяха Дейвид Чуанг, член на Борда на директорите на TAMI, Патрик Чен, председател на TMBA, Джак Лий, председател на TACEA, и др.

Експертите, участващи в дискусията "Как тайванските интелигентни машини движат света", обсъдиха теми като устойчиво развитие, тенденции за сътрудничество с интелигентните машини, трансформация и иновативни приложения. Пресконференцията също събра представители на международните медии от Германия, Нидерландия, Италия, Испания, Франция, Турция, България, Чехия, Индия, Сингапур, Полша и др.
 

Серия от семинари

За да предостави на купувачите цялостни решения, на 19 и 20 септември TAITRA, в сътрудничество с TAMI и TMBA, организира три семинара. В тях бяха обхванати иновативни решения за металообработка, дигитален и зелен преход, както и високоефективни и енергоспестяващи приложения. 12 компании, сред които Buffalo, Honor Seiki, Holdwell, Palmary, Tongtai, Hiwin, Quaser, YCM, 7-Leaders, Habor, Walrus и Accutex, съвместно представиха най-новите си решения.

В допълнение, от 20 до 22 септември се състояха 5 събития за бързи презентации, фокусирани върху ефективни решения за струговане, режещи решения с висока стабилност, иновативни металорежещи машини и др. В тези презентации участваха представители на Taiwan Takisawa, TMT, Jhen Tong, Asia-Pacific Elite, Kao Ming, Shin-Yain, Chain Headway, FFG, Bright Jing Chin и Yinsh.

     
Източник: TAITRA; Снимки: TAITRA, TLL Media

Ключови думи: TAITRA   TAMI   TMBA   TACEA   EMO Hannover   металообработка   машиностроене  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...