Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Бързина и гъвкавост при модификация на моделите за формоване

Производството на матрици и форми е един от най-подценените и същевременно най-важните целеви сегменти в металообработващата индустрия. Сложните шприцформи са основата за масово произвежданите пластмасови детайли, които могат да се възпроизвеждат многократно в серии от хиляди бройки, използвани например в автомобилната, опаковъчната или хранително-вкусовата промишленост.

Бързо пренастройване и повишени изисквания към изработката

Все по-честите модификации и промени на модела изискват бърза реакция от производителите на форми и техните партньори. Освен това, за да спестят разходи, клиентите все повече избират да монтират пластмасови части без допълнителна обработка. 

Това означава, че такива части трябва да имат точни размери и да бъдат направени от устойчиви на износване материали, като подсилена със стъклени влакна пластмаса, или пластмаси, отделящи  газове, като PVC.

От своя страна тези материали поставят най-високи изисквания към устойчивостта на износване и антикорозионните свойства на инструментите (щанци и форми), използвани за тяхната обработка. За да отговорят на тези изисквания, повечето шприцформи са направени от трудни за механична обработка материали като закалена или неръждаема стомана.

Персонализирани решения

Като признат производител на висококачествени инструменти, Walter Tools предлага не само дългогодишен опит, но и персонализирано портфолио, допълнено от патентован софтуер и услуги. 

Портфолиото с инструменти включва например високоефективната твърдосплавна фреза MC388 Advance, параболичната фреза MD838/MD839 Supreme, фрезата M5008 със сменяеми пластини, изработени от устойчива на износване сплав Tiger·tec® Gold, или свредлото за дълбоки отвори DC160 Advance с високоефективни канали за охлаждаща течност.

Като софтуер Walter предлага например Walter GPS, специализирано приложение за металообработващи инструменти, което позволява намирането на подходящи решения за конкретни машини и материали, като се вземат предвид всички параметри на обработката.

Личният контакт и бързата реакция също са изключително важни за производителите на модели и форми. Всичко това се предоставя на клиентите от звеното за сервиз и поддръжка на Walter.

За допълнителна информация вижте тук.

 

 

 

 

Walter Tools d.o.o., Ulica heroja Nandeta 33, SI-2000 MARIBOR
P +386 2 629 0131
F +386 2 629 0133
www.walter-tools.com

     
Източник: Walter Tools

Ключови думи: Walter Tools   формоване на пластмасови детайли   шприц форми и модели  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...