Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Formnext 2023 впечатли публиката с големия брой иновации в адитивното производство

Водещото международно изложение Formnext, което се проведе от 7 до 10 ноември във Франкфурт, и тази година превърна града домакин в център на глобалното адитивно производство и съвременните производствени технологии. Formnext 2023 се открои с по-високото ниво на автоматизация, интелигентните производствени решения и нарастващата интеграция в производствените линии. Сред акцентите на обширната съпътстваща програма и сценични изяви неотменно присъстваше темата за устойчивостта, отбелязват организаторите от Mesago Messe Frankfurt.

Ръст на посетители и изложители

В своята девета година изложението посрещна 32 851 специалисти и мениджъри (50% международни), което е ръст от 11,1% спрямо отчетените през предходната година.

С 859 изложители (59% от които международни), това се оказа още една рекордна година за Formnext. Изложителите, разнообразните събития и специалните шоута демонстрираха широката гама от възможности, предлагани от адитивното производство за множество сектори, включително производство на медицинска техника, автомобилостроене и машиностроене, архитектура и авиокосмическа индустрия.

Посетителите успяха да открият иновативни решения, които биха могли да използват, за да направят собственото си производство по-ефективно и устойчиво.

Силно международно присъствие и многообразие от експонати

С високия дял посетители от чужбина (50%), Formnext отново утвърди позицията си на водещо международно изложение за адитивно производство и съвременни индустриални технологии. Изложителите, от своя страна, останаха доволни от впечатляващия обем на посетителския трафик и високия стандарт на дискусиите.

Бяха показани и най-новите разработки от следващо ниво в индустриалния 3D печат. Изложителите представиха роботизирани системи за 3D печат за пластмаси, сред които такива с възможности за отпечатване на цели лодки.

При технологиите с метали, компании като AMCM, Eplus3D, InssTek и други демонстрираха, че много сложни компоненти с тегло няколко тона, като ракетни двигатели, могат да бъдат произведени в едно цяло с помощта на адитивно производство.

В областта на нанотехнологиите изложители като BMF и Nano Dimension представиха нови решения, които могат да се използват например за 3D печат на електронни компоненти и ще направят възможни множество нови приложения в бъдеще.

Високото ниво на иновации на Formnext беше демонстрирано както от утвърдени компании, така и от млади стартиращи фирми, включително Bosch, D3-AM, Reinforce 3D и Venox Systems, които представиха най-новите технологии за адитивно производство.

Богата съпътстваща програма

Съпътстващите събития на Formnext 2023 бяха по-разнообразни от всякога, като се фокусираха върху широк спектър от потребителски индустрии, от автомобилостроенето и машиностроенето до строителството. Сериозен интерес имаше към ролята на доставчиците на услуги в разширяването на потребителската база на адитивното производство. 

На множеството сцени се проведоха различни събития, демонстрираха се приложения на адитивните методи, технологии и иновации, като същевременно беше предоставена платформа за дискусии по важни за индустрията теми като устойчивост, киберсигурност и инвестиции.

Цялото съдържание от събитията от Formnext 2023, както и впечатления, мнения и др. са записани и могат да се видят на Formnext streamAM. ( www.formnext.com/stream ) до края на ноември.

Следващото изданието на Formnext е планирано да се проведе от 19 до 22 ноември 2024 г. във Франкфурт на Майн.

     
Източник: Mesago Messe Frankfurt; Снимки: Mathias Kutt

Ключови думи: Formnext   адитивно производство   3D печат  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...