Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за обработка на канали и отрязване

Производителят на прецизни инструменти за металообработка Walter Tools разработи нова сплав Tiger·tec ® Gold WSM33G (предстоящ патент). WSM33G е първият PVD материал на Walter, който отговаря на високите изисквания в приложенията за обработка на канали и отрязване, съобщиха от ВиД Интернационал – представител на производителя в България.

Новата инструментална сплав е комбинация от трето поколение TiAlN и TiSiN под формата на многослойно покритие, характеризиращо се с изключителна твърдост и повишена якост. Специалната последваща обработка намалява триенето и осигурява гладка повърхност, като по този начин оптимизира отстраняването на стружките и повишава експлоатационната надеждност. В допълнение, златното покритие прави признаците на износване по-лесно забележими, обясняват от компанията.

Walter използва новото PVD покритие както при режещите пластини SX с един ръб с положително зацепване и система за самозатягане, така и при сменяемите пластини от системата DX18 с два режещи ръба, при които втора призма осигурява стабилно фиксиране в гнездото на пластината.

Предимства за потребителите

За потребителите възможността за използване на новата сплав и с двете системи пластини означава максимална гъвкавост, тъй като позволява да се покрият ширини на канали в диапазона от 1,0 до 10 mm. Друго предимство на Tiger·tec Gold WSM33G е адаптивността – дори при сложни условия на обработка.

Този универсален материал може да се използва за 75% от всички приложения: рязане и обработка на канали, профилиране или фрезоване на канали – както при стомана (ISO P30), неръждаема стомана (ISO M30), така и при трудни за механична обработка материали (ISO S30).

"Универсалното приложение, дългият живот на инструмента и високата устойчивост на многослойното покритие срещу пластична деформация и износване на повърхностите правят пластините за нарязване на канали WSM33G невероятно продуктивен и надежден избор", обобщават от ВиД Интернационал.
 

     
Източник: ВиД Интернационал

Ключови думи: Walter tools   ВиД Интернационал   V&D International   WSM33G   режещи пластини   нарязване на канали   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...