Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Готови за автономното производство с Laser Contour Check

Новата, иновативна опция  Laser Contour Check (LCC) предлага интелигентна измервателна система, интегрирана директно в шлифовъчни/ерозийни машини на Walter, като осигурява високоточно, безконтактно измерване на различни параметри на режещите инструменти.

Предимствата

Опцията Laser Contour Check позволява автоматична корекция на диаметъра на обработвания инструмент, както и на неговия контур, в хода на обработка. Това означава, че не е необходимо освобождаване на инструмента или спиране на машината. По този начин се повишава точността на изработения инструмент, увеличава се производителността, намалява се скрапът и времето за настройка на шлифовъчната/ерозийната машина.

В най-новата версия на софтуера за обработка на детайли HELITRONIC TOOL STUDIO софтуерният модул LCC е по-мощен от преди. Измервателните операции могат да се добавят към програмата само с няколко кликвания.

При лазерното измерване се  проследява контурът на детайла, като автоматично се следва съответният ръб на шлифоване, след което се извършва сравнение между целевия и действителния контур. Ако отклоненията са извън указания допустим диапазон, софтуерът инициира корекция напълно автоматично, като по този начин гарантира, че следващите части отново ще са в рамките на допустимите отклонения. Целта е да се намали количеството на бракувани изделия.

Безконтактното измерване на инструменти с лазер е бързо и предотвратява повреждането на инструмента. Освен всичко друго, новият софтуерен модул може да коригира всички тангенциално свързани контури. В допълнение, всички корекции се представят в ясен отчет за измерването в графична и таблична форма.

Научете повече тук.

 

 

 

 

Walter s.r.o.
Blanenská 1289 - 66434 Kuřim - Czech Republic
Tel. +420541426605 / Mobile +420727947712
georgi.zilev@walter-machines.de
www.walter-machines.com 

     
Източник: Walter

Ключови думи: Walter   Laser Contour Check   HELITRONIC TOOL STUDIO   безконтактно лазерно измерване   шлифоване на инструменти   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...