Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Инициативата umati отвори шоурум в Китай

22.01.2024   |   Начало»Бизнес

Заинтересованите страни в Китай вече могат по-пълно да се запознаят с umati  и  с предимствата на отворените стандартизирани, базирани на OPC UA интерфейси. В Пудонг близо до Шанхай, през ноември 2023 г. беше открит шоурума "Smart IoT in Production", съобщават от Германската асоциация на производителите на машиностроителни машини (VDW).

Относно новите възможности, които дава шоурума, д-р Александър Броос, ръководител на отдела за изследвания и технологии във VDW и ръководител на проекта umati, заяви: "Бъдещето на свързаността е цифрово, но понякога е необходима и физическа платформа, място за споделяне на идеи и за представяне на продукти. Шоурумът подчертава в осезаема форма ползите от umati в Китай, който е един от най-важните и най-големи пазари за индустрията."

Шоурумът

Шоурумът е създаден съвместно от VDW и оператора на международния изложбен център IMT, като е разположен в пилотната зона за свободна търговия, където VDW вече има свой местен офис. В бъдеще компаниите ще могат да представят своите интелигентни производствени технологии пред публика и да се срещат с потенциални клиенти и партньори в тази зона с обща площ около 500 кв. м.

Шоурумът е отворен за всички компании, разположени в IMT, както и за всички umati партньори в Китай. Може да бъде използван и като място за провеждане на събития.

Възможностите

Предлагат се постоянни изложбени щандове, които могат да бъдат наети за ползване. Първите изложители включват китайските филиали на Liebherr-Verzahntechnik и United Grinding Group.

umati разполага с постоянен изложбен щанд, който използва за да представи възможностите за мрежи с отворени данни, базирани на OPC UA. Той също така служи за подпомагане на сътрудничеството с китайски компании и инициативата за местна свързаност NC Link.

Интелигентен шублер на Mah и лазер за маркиране на Trumpf са интегрирани в таблото за управление на umati, за да демонстрират на живо работата в мрежа от Китай.

Д-р Броос изтъкна глобалното значение на шоурума "Smart IoT in Production" в Китай, като заяви: "Таблото е същото, като използваното в останалия свят. Това предлага допълнително доказателство, че няма причина последователното прилагане и използване на интерфейси за отворени данни да спира на националните граници. Свързаността е глобален проблем в машиностроенето."

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   umati шоурум   Пудонг   машиностроене   OPC UA интерфейс  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...