Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какво е новото на пазара на 3D принтери

29.01.2024   |   Начало»Бизнес

Ако трябва да характеризираме 2023 г. накратко, тя беше година с по-малък от обичайния брой пуснати 3D принтери, но и година, през която качеството се открои като водещо пред количеството. Това е оценката на специализирания доставчик на продукти и услуги за 3D принтиране и сканиране Спейскад.

Какви са новостите

Според експертите от Спейскад сред хардуерните иновации през изминалата година се откроява квартетът от следващо поколение FDM (FX10 на Markforged, F3300 на Stratasys, Hylo на Aon3D и Ignite на MiniFactory), характеризиращ се с повишено ниво на автоматизация и контрол на процесите.

"Впечатляващ напредък е регистриран в предлагането на стоматологични 3D принтери, включително NextDent LCD1 на 3D Systems, J3 DentaJet на Stratasys, XiP Pro на Nexa3D и ST-01 на Structo, които задоволяват нуждите на потребителите от производителност и скорост.

В категорията технология за сливане на метален лазерен прах, битката на лазерите достига до безпрецедентни нива с 12-лазерния комплект S800 на BLT и новия 25-лазерен Eplus3D EP-M1550", коментират от Спейскад.

От компанията допълват, че стартиращите производители на 3D принтери са забележимо малко в списъка за 2023 г., който е доминиран от утвърдени играчи.

"Сред лидерите на потребителския пазар има и такива, които правят стъпки да пробият в професионалната област: Elegoo пусна широкоформатния OrangeStorm Giga FDM с разширени функции, Prusa се бори за предни позиции с новия delta FDM, докато X1E на Bambu Lab има за цел да се позиционира в категорията, отговаряща изцяло на професионалните инженерни изисквания".

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Spacecad   Спейскад   3D принтери   адитивно производство  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...