Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Над 600 изложители ще се включат в предстоящото издание на TMTS

В края на януари Тайванската асоциация на производителите на металорежещи машини и аксесоари (TMBA) проведе пресконференция, посветена на предстоящото международно изложение TMTS 2024, на която бе направен преглед на състоянието и перспективите за 2024 г. на индустрията за металорежещи машини, съобщават от асоциацията.

Оценки на глобалния пазар

Според TMBA се очаква определени държави и пазари да се представят отлично през 2024 г., но се обръща внимание на обстоятелството, че през годината ще се проведат национални избори в над 70 страни в света. Освен това, геополитически фактори, войната в Украйна и политиките за намаляване на въглеродните емисии могат да повлияят в различна степен търговията с металорежещи машинни и съоръжения.

Развитието на основните експортни пазари на металорежещи машини и оборудване на Тайван през 2024 г. се свързва със свиване на потреблението в САЩ и по-консервативни инвестиции в активи, като резултат от покачването на инфлацията и лихвените проценти през 2023 г.

На европейския пазар, въпреки намаляването на инфлацията и икономическото възстановяване, енергийната криза не е решена, а Механизмът на ЕС за коригиране на въглеродните граници (CBAM) започна да налага въглероден данък, което възпрепятства възстановяването на потребителското търсене на металорежещи машинни.

В Китай фактори като пазара на недвижими имоти, спад в доверието на потребителите и други проблеми водят до понижено търсене на частни инвестиции, което от своя страна се отразява негативно и на пазара на оборудване.

От друга страна, Индия, Виетнам и Тайланд в Югоизточна Азия се възползват от преструктурирането на веригата за доставки след пандемията, преместването на производства и нарастващото вътрешно потребление и отбелязват значителен ръст в търсенето на металорежещи машинни.

Водеща тема на TMTS 2024

Тайванското международно изложение за металорежещи машини TMTS 2024 ще се проведе от 27 до 31 март в изложбения център Taipei Nangang. Шоуто ще продължи пет дни, с повече от 600 изложители, 3350 щанда и над 10 чуждестранни купувачи, регистрирани за панаира, който се очаква да привлече 55 000 посетители, информират организаторите.

Темата на тазгодишното издание "Двуаспектно интелигентно производство за устойчиво бъдеще" насочва вниманието върху десетте елемента на двете основни оси – цифрова трансформация (DX) и зелена трансформация (GX), които съответстват на тенденциите в бъдещото развитие на индустрията.

В областта на дигиталната трансформация TMBA в сътрудничество с Асоциацията на германските производители на металорежещи машини (VDW) и Германската асоциация на машиностроителните компании (VDMA) за първи път на местно изложение за металорежещи машини откри специална секция Umati, на която над 20 местни производители на металорежещи машини и компоненти демонстрираха своите интелигентни екосистеми.

В областта на зелената трансформация "Зелен етикет за оценка на енергийна ефективност" и различни категории етикети ще насърчават изложителите в разработването на енергоспестяващо оборудване и приспособления и в демонстриране на техния принос за зелена трансформация.

По време на изложението ще се организират поредица форуми с участието на експерти от Тайван и чужбина за споделяне на виждания по ключови въпроси като дигитална трансформация, зелена трансформация и развиване на таланти в индустрията.

     
Източник: TMBA

Ключови думи: TMBA   TMTS   металорежещи машини   търговско изложение  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...