Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Walter Tools прави технологичен пробив с нова сплав за резбофрезоване

Walter Tools разработи нова сплав Tiger tec Gold WSM37G, с която регистрира технологичен пробив в металообработката. За първи път потребителите ще могат да се възползват от предимствата на иновативната технология на покритието при резбофрезоване, съобщават от ВиД Интернационал – представител на германския производител на прецизни инструменти в България.

Експлоатационни характеристики и предимства

Подобно на утвърдените сплави Tiger tec Gold, използвани при други пластини за фрезоване, новият материал се отличава с уникална многослойна структура, състояща се от твърдосплавен субстрат износоустойчив слой TiAlN и многопластов слой от алуминиев оксид (Al2O3) за максимална топлоустойчивост. Финалният щрих е завършващият горен слой ZrN в златист цвят, който намалява триенето и служи като индикатор за износване.

Допълнителни предимства са значително по-високите параметри при рязане и удължен живот на инструмента. Проведена серия от изпитания на материала показва повишена издръжливост до 100% при това със значително по-малко корекции на радиуса. Максималната производителност на тази инструментална сплав се постига в съчетание с многоредови резбонарезни фрези.

Приложение

Новата сплав Tiger-tec Gold WSM37G поставя нови стандарти в резбофрезоването на глухи и проходни отвори, като инструментите са подходящи за всички машини позволяващи резбофрезоване, както и за универсално приложение при всички материали от категории ISO P, M, K, N, S и H с твърдост до 55 HRC, започвайки от номинален диаметър 16 mm или UNC¾.

Самите пластини са със две стружкочупещи геометрии, проектирани специално за резбофрезоване: универсалната D67 за максимален живот на инструмента и D61 с антивибрационна фаска, осигуряваща плавен ход дори при тежки условия на обработка. С Tiger-tec Gold WSM37G Walter отново демонстрира високия си иновативен потенциал – вече и в областта на фрезоването на резби.

 

 

 

 

 

ВиД Интернационал

гр. София

ул. Д-р Борис Вълчев №20

office@vdinternational.com

tools@vdinternational.com

+359 2 862 42 13

+359 2 862 42 17

+359 886 145 339

www.vdinternational.com

     
Източник: ВиД Интернационал

Ключови думи: Walter Tools   ВиД Интернационал   V&D International   Tiger-tec Gold WSM37G   режещи пластини   фрезоване на резби   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...