Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

За седми път бе връчен призът Fritz Studer Award

По време на ежегодната пресконференция на швейцарския производител на машини за прецизно кръгло шлифоване Studer за седми път бе връчено отличието Fritz Studer Award. На събитието, което се състоя на 9 февруари т. г. в завода на компанията в Щефисбург, присъстваха близо 65 журналисти от 20 държави, сред които бяха и представители на TLL Media.

За 2023 г. наградата, както и чек за 10 000 швейцарски франка, отиде при д-р Емил Заутер от Института за производствени технологии и металообработващи машини към Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих (ETH Zurich). Той впечатли членовете на журито със своята дисертация на тема "Детекция и предотвратяване на термично увреждане при високоефективни процеси на шлифоване на метал с помощта на хибридни модели за машинно самообучение".

Повече за наградената разработка

В работата си д-р Заутер разработва иновативна система за мониторинг на състоянието за външно кръгло шлифоване със CBM инструменти, която разпознава термичното увреждане и прогнозира оставащия полезен живот на шлифовъчните инструменти с относителна точност. Въз основа на технологични параметри и чрез използването на времечестотни преобразувания се получават показатели на шлифовъчния процес, спомагащи за засичането на различни етапи на термално увреждане на детайла с висока точност.

Поредна успешна година за Studer

На пресконференцията ръководството на Studer съобщи резултатите от изминалата финансова година. Въпреки недобрата инвестиционна среда в световен мащаб, производителят на машини за прецизно кръгло шлифоване отново успява да увеличи продажбите си, съобщи главният търговски директор Сандро Ботацо. Най-успешен модел от универсалните кръглошлифовъчни машини с ЦПУ е S33, следвана от favoritCNC, S31, S41 и favorit. Представянето на новата машина S100 също бе оценено като много добро. Авиокосмическата индустрия отново генерира най-голям ръст на новите поръчки, изпреварвайки автомобилостроенето и сектора на доставчиците.

Иновации и устойчивост

По време на миналогодишното издание на EMO Studer за пръв път в историята си представи цели три решения за автоматизация – новия insertLoad, както и roboLoad и uniLoad. Освен това клиентите вече могат да използват всякакви шпинделни варианти и решения за автоматизация, без никакви ограничения, с външно кръглошлифовъчната машина S36, подчерта Даниел Хубер, главен технологичен директор в Studer.

Във фокуса на развойната дейност през 2023 г. е и C.O.R.E., революционната хардуерна и софтуерна архитектура на United Grinding. Хубер обърна внимание и на иновативните решения, насочени към оптимизиране на устойчивостта – охлаждащата система SmartJet®, както и машината S41, успешно използвана в производството на полупроводникови пластини, намиращи приложение в електрическата мобилност и соларната енергетика.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Studer

Ключови думи: Studer   Fritz Studer   United Grinding   шлифовъчни машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...