Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

ASCO+Solid Edge за проектиране и производство на компоненти от листов материал

Компанията ALMA ASCO е водещ разработчик на CAD/CAM софтуер за производствата на изделия от листов материал и активно си сътрудничи със Siemens в областта на интегрирани със Siemens Solid Edge решения.

Софтуерните решения на ALMA ASCO управляват технологични процеси за обработка на листов материал и машинно заваряване – от стандартни машини до сложни съоръжения. Интегрирането им със съществуващите CAD, PDM, CAM и ERP процеси на производителя осигурява ключови възможности, като софтуерът ALMA ASCO е интегриран в Solid Edge за версиите след Solid Edge 2020.

ALMA ASCO Software

Софтуерът ALMA ASCO включва серия модули с фокус в следните сфери:

  • Production-ready design

Модулът предлага на CAD потребителите насоки за машинно конструиране, съдържащи ключови параметри, които да гарантират качество и технологичност. В процеса на проектиране в Solid Edge софтуерът ALMA ASCO инспектира детайлите от листов материал бързо и ефективно и гарантира, че те съответстват на специфичните за компанията производствени възможности.

  • Production-oriented processing

Този модул осигурява по време на процесите на проектиране и подготовка за производство задаването на специфични за компанията параметри на операциите по огъване. Характеристиките на модела се показват в чертежа на Solid Edge с ключова информация за всяка отделна операция на огъване. Потребителят избира необходимия за обработката инструмент от базата данни на компанията, в която се показват само инструментите, подходящи за конкретния материал и дебелина.

  • Design and manufacturing feature recognition

Модулът за разпознаване на характеристики на конструкцията и технологията на изработка извършва автоматично разпознаване на параметрите, използвани за операции с листов материал като формоване, нарязване на резби и канали, като генерира правилните спецификации за създаване на NC траектория на инструмента.

  • Automatic determination of machine time cycles

Модулът автоматично определя продължителността на машинното време за операции, включващи огъване, рязане, фрезоване и щанцоване на ниво постпроцесор.

Пример за използване на интеграцията на ASCO в Solid Edge

Компанията Brueckner със седалище в Германия проектира и произвежда машини за текстилната индустрия. Конструкцията на машините включва сложни компоненти и възли от листов материал. Brueckner извършва проектирането на машините в Solid Edge като използва няколко компонента от интеграцията на софтуера ASCO в Solid Edge, включително CAM изход и верификация и съветник за огъване. В системата също така е интегрирано извеждането и управлението на машинно готови DXF файлове с помощта на Siemens Teamcenter. 
 

Solid Edge си партнира с много компании за създаване на специализирани приложения за разширяване на възможностите за потребителите. Тук може да се запознаете и с други партньорски решения на Solid Edge.

 

 

 

 

 

 

СПЕЙСКАД ООД
Партньор на Siemens Digital Industries software за България
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: info@spacecad.bg
Web: www.spacecad.bg

     
Източник: Spacecad; Снимки: Siemens

Ключови думи: Spacecad   Спейскад   ALMA ASCO Software   Solid Edge   Siemens   CAD   CAM софтуер   машинно проектиране  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...