Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Вагоностроителният завод в Разградско се модернизира със средства по НПВУ

05.03.2024   |   Начало»Проекти

Вагоностроителният завод "Тракция" в с. Самуил, обл. Разград, който е с над 45-годишна история в производството и ремонта на товарни вагони, изпълнява проект за модернизация на производственото оборудване, съобщават от Областен информационен център – Разград (ОИЦ).

Финансиране

Финансирането е със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), Програма за икономическа трансформация, Компонент 3 "Интелигентна индустрия" от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Стойността на инвестицията е в размер на 1 360 300 лева, половината от които са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на дружеството.

Дейности и очаквани резултати

Дейностите предвиждат извършване на инвестиция в ново производствено оборудване, което да повиши производствения капацитет и цифровизацията на предприятието. Ще бъдат закупени вертикален струг с ЦПУ, роботизирана система за заваряване, инверторен импулсен заваръчен токоизточник – 10 броя, и ръчна пясъкоструйна камера за бластиране на колооси.

Новото оборудване ще замени морално остарялото и енергоемко, с ниска производителност и технологични възможности, както и ще елиминира част от външните услуги за операции, които в момента завода използва, поради липса на капацитет.

С въвеждането в експлоатация на новите машини предприятието ще разполага с възможности да увеличи годишната продукция с 20%  Новите активи ще доведат и до въвеждане на нови ИКТ технологии в производството (всички машини са с цифрово програмно управление) и автоматизация на производствените дейности. Ще се повиши качеството на крайните изделия и прецизността при изработката им, а количеството технологичен брак и потреблението на енергия за производствени нужди ще бъдат намалени.

     
Източник: ОИЦ - Разград

Ключови думи: НПВУ   инвестиция в машини   товарни вагони  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...