Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Вижте условията за участие в конкурса MTI Awards 2024

След успеха на премиерното събитие през 2023 г., CECIMO обяви второто издание на конкурса за иновации в металообработващата индустрия MTI Awards 2024, който вече е отворен за кандидатстване.

Наградите MTI служат като платформа за признание и отбелязване на изключителен принос към индустрията за металорежещи машини. Целта на събитието е да отличи изключителните постижения на представителите на индустрията и да покаже новаторски проекти и най-добрите практики, които стимулират производителността, растежа и рентабилността. Наградите също така предоставят отлична възможност за работа в мрежа и споделяне на знания между професионалисти в областта, поясняват от CECIMO.

Конкурсът се провежда с официалната подкрепа на EIT Manufacturing, European Factories of the Future Research Association – EFFRA, European Round Table for Industry – ERT, и EMO Hannover 2025.

Победителите  ще получат не само признание за техния принос, но и видимост в индустрията чрез достъп до водещия световен търговски панаир за производствени технологии  EMO Hannover 2025, заедно с мрежа от водещи компании в сектора.

Крайният срок за кандидатстване в MTI Awards е 2 септември 2024 г., финалистите ще бъдат номинирани на 7 октомври, а наградите на победителите ще бъдат връчени на CECIMO Brussels Forum в Брюксел на 2 декември 2024 г.

Условия за кандидатстване

Приветстват се кандидатури на европейски участници (ЕС + Обединеното кралство + ЕАСТ + Турция) от индустрията за металорежещи машини – организации, МСП или големи корпорации, изследователски и обучителни центрове, консорциуми на финансирани проекти.

Награди ще бъдат връчени в следните категории:

 • MTI Awards (за най-добро цялостно решение);
 • Награда за екологично въздействие (за проекти, които включват решения, демонстриращи изключителен потенциал за устойчивост, като се фокусират върху намаляване на емисиите на CO2, минимизиране на използването на материали и значителен принос за по-зелено бъдеще);
 • Награда за МСП за изключителни постижения (проекти, които съдържат най-добрите решения, представени от малки и средни предприятия (МСП), подчертаващи техния новаторски принос в различни области).

Критерии за подбор

Проектите ще се оценяват в съответствие със следните критерии

 • Спецификации на проекта: Основни характеристики, функционалност и ниво на ефективност (10 точки);
 • Уникалност на предложението : Оценка за оригиналността и новаторството на предложението (5 точки);
 • Принос към европейската индустрия: Обяснете потенциалното въздействие на предложената иновация върху европейския производствен сектор и индустрията за металорежещи машини (5 точки);
 • Въздействие върху околната среда: Очертайте ключовите въздействия на целия жизнен цикъл на иновационния проект от гледна точка на ефекта в дългосрочен план и приноса към устойчиво бъдеще (10 точки).

Кандидатурите ще бъдат оценявани от жури, което ще дава оценка по четирите критерия при максимален брой точки 30.

Проектите трябва да бъдат изпратени на английски език не по-късно от 2 септември 2024 г. 

Въз основа на резултатите, получени за всеки от критериите за подбор, трима финалисти ще бъдат номинирани и поканени на Форума на CECIMO в Брюксел и на гала вечерята, която ще се проведе на 2 декември 2024 г.

По време на Brussels Forum финалистите ще имат възможност да представят своите проекти. След представянето ще се проведе гласуване на публиката, а победителят ще бъде обявен по време на гала вечерята.

Наградите

Тримата победители ще получат:

 • Покана за участие във форума на CECIMO в Брюксел;
 • Участие в гала вечеря на CECIMO;
 • Публикуване на спечелилия иновативен проект в годишното списание на CECIMO;
 • Промоция в социалните медийни канали на CECIMO;
 • Безплатен щанд на водещото международно изложение за производствени технологии EMO Hannover 2025.
     
Източник: CECIMO

Ключови думи: CECIMO   MTI Awards   машиностроене   металообработващи машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...