Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

С какво Solid Edge 2024 печели в класацията G2 за най-добър CAD продукт

Solid Edge 2024 се класира като най-добър софтуерен продукт в основната категория на G2 за машинно проектиране – "CAD and PLM products", съобщава доставчикът и системен интегратор на софтуерни решения СпейсКАД и партньор на Siemens Digital Industries Software.

Solid Edge 2024 на Siemens продължава да разширява границите на технологията за проектиране на продукти, като дава възможност на потребителите да проектират по-интелигентно във всеки аспект от разработката.

С непрекъснат фокус върху потребителското изживяване и повишаване на производителността, Solid Edge 2024 въвежда функционалности и подобрения за автоматизиране и ускоряване на проектирането, както и за по-близко сътрудничество. Няколко са акцентите в постигнатото – девет пъти по-бърза графична производителност, управлявани от изкуствен интелект (AI) връзки при сглобяване, голям напредък в интелигентното оразмеряване, поясняват от СпейсКАД.

Изкуственият интелект (AI) в света на 3D проектирането

В Solid Edge 2024 Siemens прави съществена крачка в прилагането на AI технологии в процеса на конструиране. С премахване на повтарящи се операции и използване на възможностите за машинното подпомагане на потребителите се цели ускоряване на работата и повишаване на продуктивността.

Чудесен пример в тази насока е новата подобрена с AI команда "замяна на детайл", която използва изкуствен интелект за прогнозиране на решения за замяна на компонент в сглобка. AI разглежда геометрията на детайл, който потребителят подменя, заедно с геометрията на новия детайл и представя жизнеспособни решения – след това с едно щракване върху правилното решение задачата вече е изпълнена. AI спестява усилия, може да ускори итерациите на продуктите и повторното проектиране, като не се налага ръчно създаване на връзките, и работи еднакво добре със стандартни, импортирани части, както и със собствени данни, обясняват  експертите на СпейсКАД.

Реалността е, че CAD потребителите често изпълняват досадни повтарящи се задачи – така че защо те да не бъдат изпълнявани от компютъра? Ето и мнението на потребителите: "Solid Edge 2024 ни помага да работим по-интелигентно и да бъдем по-продуктивни. Включването на AI в нашите процеси на проектиране намали времето, прекарано в досадни задачи, позволявайки ни да вършим повече от приятните неща", споделя Дейвид Айвърсън от Ariel Corporation – производител на бутални газови компресори. Той е доволен, че новите функционалности позволяват на екипа му да се съсредоточи върху истинските предизвикателства.

Нови подобрения ускоряват процеса на проектиране

Solid Edge Design Configurator

За да помогне на потребителите да се справят с предизвикателствата при проектиране на сложни машини, в новата версия Solid Edge Siemens предлага Design Configurator за проектиране, базирано на правила. Solid Edge Design Configurator предоставя мощни възможности за автоматизация на проектирането в средата на Solid Edge и позволява бързо персонализиране на продукти въз основа на параметри и правила на проектиране.

Базираната на правила автоматизация позволява използването на предварително конфигурирани модели в Solid Edge Design Configurator, така че инженерният екип може бързо и лесно да включи интелигентни набори от данни на общи елементи, които да се адаптират според изискванията на конструкцията – отново част от работата, която се повтаря и е подходяща за автоматизация.

Solid Edge Design Configurator Connect

За да разшири използването на базираното на правила проектиране, Siemens допълнително въвежда Solid Edge Design Configurator Connect. Това е удобен за потребителя уеб-базиран конфигуратор, който управлява най-сложните задачи по ценообразуване и продуктови конфигурации, позволявайки на потребителите просто и лесно да конфигурират онлайн във всеки браузър. След това автоматично се генерира документацията за продажба, включително 3D модели, което позволява задачи, които традиционно се извършват от инженерния екип, да се прехвърлят в ръцете на екипа по продажби и маркетинг, информират за новите функционалности на Solid Edge 2024 от СпейсКАД.

 

 

 

 

 

СПЕЙСКАД ООД
Партньор на Siemens Digital Industries software за България
Казанлък 6100
Ул. Стара река 2, офис 310
Тел: 02 9033999
Email: info@spacecad.bg
Web: www.spacecad.bg

     
Източник: СпейсКАД

Ключови думи: СпейсКАД   Spacecad   Siemens   Solid Edge   CAD   машинно проектиране   G2  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...