Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

GrindingHub 2024 Preview разкри акцентите на предстоящото изложение в Щутгарт

Кое ще бъде най-интересното в света на иновациите за шлифоване и финишни операции по време на международното изложение GrindingHub 2024 от 14 до 17 май 2024 г. в Щутгарт? Отговорът дадоха 14 изложители на ексклузивно събитие пред представители на международната преса на 21 март, съобщават организаторите от Асоциацията на германските производители на металорежещи машини VDW.

Сред компаниите, взели участие – от стартиращи фирми до глобални играчи, са Adelbert Haas (Германия), Amiad Machining Fluid Filtration (Израел), Anca Europe GmbH (Австралия/Германия), DMG Mori (Япония/Германия), Fives Group (Франция), Pureon (Швейцария), Spanflug Technologies (Германия), United Grinding Group Management (Швейцария), плюс съвместната инициатива за свързаност на VDW и VDMA umati и състезанието за млади таланти "Grinder of the Year".

Място на международната сцена

GrindingHub се позиционира като международна платформа за иновации в областта на технологиите за шлифоване. Питър Бройер от Института за производствени технологии (MTI) към RWTH Aachen University посочва едно от водещите направления на инициативата в своето изложение "Системи за цифрово подпомагане в технологията на шлифоване". По думите му, за приложно ориентиран институт като MTI е особено важно да се преодолее пропастта между науката и практиката и да се свържат достиженията на научните изследвания с индустриалното производство, а GrindingHub е място за среща на много потенциални партньори за бъдещо сътрудничество.

"Търговският панаир отбеляза силен и обещаващ старт", споделя Мартин Гьобел, ръководител търговски панаири и събития във VDW. Въпреки че официалният краен срок за регистрация вече е изтекъл, интересът към GrindingHub 2024 остава висок. Броят на изложителите продължава да расте и през март достига 487. Изложителите идват от 31 държави, като най-много са компаниите от Германия, Швейцария, Китай, Италия и Япония. Заедно те обхващат 40 сектора, като по този начин покриват цялата верига на процеса на шлифоване.

GrindingHub – катализатор на растежа

"В икономически план индустрията за шлифоване се представи изключително добре през изминалата година", допълва Гьобел. VDW изчислява, че за миналата 2023 г. обемът на производството в сектора в Германия е нараснал с 15% до 1,1 млрд. евро в сравнение с предходната година, надхвърляйки значително общия ръст от 9% на индустрията за металорежещи машини. Това се дължи на позитивния стимул и растеж на износа, който отбелязва увеличение от 15%. Вносът е нараснал с 11%, а потреблението с 13%.

Германия е вторият по големина пазар в областта на технологиите за шлифоване. Ето защо около половината от изложителите в GrindingHub са от чужбина и идват, за да покажат своя бизнес в тази атрактивна обстановка.

"Обстоятелството, че перспективата за тази година не е толкова оптимистична, допълнително увеличава значението на международното изложение", смята Гьобел. Входящите поръчки се забавят от началото на 2023 г. и са намалели с една пета към края на годината. "Секторът има нужда от стимули за възстановяване и GrindingHub може да ги осигури", отбелязва в заключение той.

Запис на GrindingHub Preview 2024 вече е достъпен тук.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   GrindingHub   технологии за шлифоване   машиностроене   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...