Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Обработка на алуминий с ново поколение високопроизводителни фрези MAPAL

Ново поколение високопроизводителни фрезови инструменти на MAPAL позволява постигане на впечатляващи скорости при механична обработка, съобщават от Хофман Консулт, доверен партньор и представител на компанията.

С усъвършенстваните високопроизводителни фрезови инструменти на MAPAL производителят на металорежещи машини Bavius technologie успява да постигне на новия си модел от висок клас CNC обработващ център HBZ AeroCell 160 забележителната скорост на отнемане на материал от над 20 dm3/min.

Bavius редовно тества инструменти на различни производители. Поради кратките срокове за изработка възможностите са ограничени. "За да спестим време, за нас е важно да имаме добра комуникация с производителя на инструменти. Имаме добри отношения с MAPAL от много години, оценяваме високо тясното ни сътрудничество, защото винаги сме получаваме както отлични технически съвети, така и висок клас металорежещи инструменти", споделя Стефан Дием, приложен инженер в Bavius.

OptiMill-Alu-Wave

OptiMill-Alu-Wave е нова подобрена версия на твърдосплавна фреза за груба обработка от MAPAL. За тестовете с OptiMill-Alu-Wave Bavius избра най-големия диаметър ø 25 с 3 режещи зъба. При скорост на шпиндела от 25 465 min-1 и скорост на рязане от 2000 m/min са достигнати рекордните 20 dm3/min отнемане на материал.

NeoMill-Alu-QBig

Проведени са серия тестове и с новия инструмент със сменяеми пластини NeoMill-Alu-QBig с ø 50. При високи режими на работа инструментът впечатлява със стабилността си и ниските сили на рязане. С изключително прецизно шлифованите сменяеми пластини е постигнато качество на повърхностите от Ra 0,8 µm и Rz 4 µm при грубото и фино фрезоване. Стружкочупещата геометрия на сменяемите пластини позволява намаляване на съпротивлението на триене и отделянето на топлина.

Повече подробности може са видите в инфорационното видео за NeoMill-Alu-QBig:

 

"За по-големи диаметри фрезите със сменяеми пластини са по-икономичното решение от твърдосплавните инструменти", казва продуктовият мениджър Хайко Руп.

 

Основните диаметри на NeoMill-Alu-QBig са в диапазона от ø 32 до ø 63 за HSK, като са възможни и други варианти след направено запитване.

За допълнителна информация вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

ХОФМАН КОНСУЛТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

1415 София / България ул. „Околовръстен път" № 66
Телефон: 00359 2 / 960 90 10 
факс: 00359 2 / 960 90 11
office@hofmannconsult.net
http://www.hofmannconsult.net

     
Източник: Хофман Консулт

Ключови думи: Хофман Консулт   Hofmann Consult   MAPAL   обработка на алуминий   OptiMill-Alu-Wave   NeoMill-Alu-QBig   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...