Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

DeburringEXPO става част от новия търговски панаир Parts Finishing

В наши дни индустрията се променя с бързи темпове, както никога досега. Този факт оказва влияние и върху изискванията към търговските изложения и стои в основата на решението на организаторите от fairXperts специализираното изложение за технологии за премахване и почистване на осенъци и остри ръбове DeburringEXPO вече да не се провежда като самостоятелно събитие, а да стане част от нов търговски панаир с наименование Parts Finishing.

Първото издание на Parts Finishing ще се проведе в изложбения център на Карлсруе на 12 и 13 ноември 2025 г., като новият формат ще комбинира темите на технологиите за премахване на осенъци, почистване на компоненти и финишна обработка на повърхности.

Parts Finishing – всичко на едно място

Мегатенденции като мобилност и енергиен преход, демографски промени и цифровизация поставят нови предизвикателства пред икономиката и обществото, но също така предоставят и нови възможности. Те изискват нови продукти и адаптирани производствени стратегии на производителите и компаниите по цялата веригата на доставки. Тези промени неминуемо оказват влияние и върху пейзажа на търговските панаири.

"В бъдеще темата за технологиите за премахване на осенъци ще бъде комбинирана с областите за почистване на компоненти и финишна повърхностна обработка на новия двудневен търговски панаир Parts Finishing", обяснява Хартмут Хердин, управляващ директор на fairXperts.

В новото събитие с нова концепция ще намери място всичко, което е свързано с качественото завършване на обработката на повърхностите на компонентите. В обхвата на процесите за повърхностна обработка попадат технологиите на фино и ултрафино шлифоване, полиране, хонинговане, вибрационно шлифоване, бластиране и четкане.

Определяне на дата на изложението

Пазарът реагира много благоприятно на тази новаторска концепция и организаторите вече са получили заявки от редица добре известни и по-малко известни производители. "Нашите проучвания показаха, че много от заинтересованите компании вече са изготвили своите планове и бюджети за участие в търговски панаири през настоящата година. Затова решихме да отложим старта на Parts Finishing за следващата година, като го насрочим за 12 и 13 ноември 2025 г. в изложбените площи на Карлсруе", пояснява Хартмут Хердин. По-нататък събитието ще продължи да се провежда на всеки две години.

Ефективно съотношение разходи - ползи

Обединявайки трите съществени области на производството на компоненти в изложение за период от два дни, организаторите се съобразяват с предпочитанията и желанията на пазара. "Все повече компании поставят под въпрос съотношението разходи - ползи от участието като изложител на традиционен търговски панаир", казва Хартмут Хердин. "За да се изложат машини на щанд например, е необходима голяма изложбена площ, което е свързано с много разходи. В наши дни вече съществуват и много добри решения за представяне на технологии и експертен опит в дигитален формат."

Всички тези аспекти са взети предвид при организацията на търговското изложение Parts Finishing. На първо място концепцията дава възможност на заинтересованите да получат кратка информация за възможностите и улеснява комуникацията между потребители и изложители при разработването на решения за специални приложения. Намаляването на продължителността на търговския панаир до два дни от друга страна означава по-малко разходи за пътуване, настаняване и персонал.

"Предлаганите пакети за щандове "до ключ " с възможност за персонализиране на фиксирани цени спестяват време, пари и ресурси още от началните етапи на подготовка на търговския панаир", добавят организаторите. По този начин концепцията Parts Finishing се фокусира върху самата цел на търговските панаири: да помогне за установяване и поддържане на контакти между потребители и доставчици и да засили мрежата сред изложителите. "Последното дава възможност за формиране на стратегически партньорства и съвместно участие в бъдещи проекти", заключава Хартмут Хердин.

     
Източник: fairXperts

Ключови думи: DeburringEXPO   Parts Finishing   търговско изложение   финишна обработка   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...