Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Студенти от Казанлък гостуваха в машиностроителната компания РАИС

20.05.2024   |   Начало»Бизнес

Във фирма РАИС се проведе среща със студенти от Техническия колеж в Казанлък, който е структурно звено на Техническия университет в София, съобщават от РАИС.

Събитието е част от поредицата "Дни на отворените врати" в предприятието, която има  за цел да запознае учащи се от технически специалности с дейността на машиностроителната компания, с машините и спецификата на различните професии и да помогне за тяхното професионално израстване.

Този път гостите на предприятието бяха второкурсници от специалност "Технология на машиностроенето", водени от доц. д-р инж. Пламен Угринов, а продуктовата гама на пазарджишкото машиностроително предприятие беше представена от Георги Иванов от отдел "Маркетинг" на завода.

За студентите посещението в РАИС бе главно с практическа насоченост. Те вече са минали теорията по металорежещи машини с ЦПУ и в момента подготвят курсовите си работи – изцяло по CNC машини на РАИС. Всеки от тях има задача да представи възможностите и работата на определена машина от продуктовата гама на РАИС, в т.ч. стругове с ЦПУ, вертикални машини, триосен или петосен център.

"Част от студентите работят на машини на РАИС в "М+С Хидравлик" - Казанлък и имаха възможност да задават практически въпроси и да споделят опита си. Това беше полезно и за инженерния екип на предприятието, който така получи обратна информация от операторите на машини на РАИС", споделят със задоволство от компанията.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   RAIS   ден на отворени врати   металорежещи машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...