Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

GrindingHub 2024 протече при засилен международен интерес

Около 500 изложители и над 11 100 посетители участваха в GrindingHub 2024 – това са резултатите от приключилото неотдавна четиридневно търговско изложение на индустрията за шлифоване и финишни операции, съобщават организаторите от Асоциацията на германските производители на металорежещи машини VDW.

"Търговският панаир се развива много добре след успешното му стартиране преди две години: силните цифри и положителното настроение на GrindingHub говорят сами за себе си", отбелязва д-р Маркус Херинг, управляващ директор на VDW.

"GrindingHub много бързо се превърна във водещ световен търговски панаир за индустрията за шлифоване и е идеалното място за среща с изложители и клиенти от цял свят", споделя Х. Пат Боланд, представител на австралийския производител на CNC машини Anca, който отпразнува в Щутгарт своята 50-а годишнина.

Засилен интерес от страна на посетителите

Според проучване на посетителите 42% от анкетираните са от чужбина, от 75 страни. Преобладаващата част от тях са от Швейцария, Италия, Австрия, Турция и Франция. Един на всеки десет посетители на изложението идва до Щутгарт от Азия, за да се докосне до иновациите в технологиите за шлифоване.

В сравнение с премиерата на GrindingHub през 2022 г., профилът на посетителите се подобрява: около 90% казват, че тук са взели решения относно покупки и доставки за тяхната компания. Над 80% от вземащите решения идват на търговския панаир с твърди инвестиционни намерения. 42% от тях вече планират да направят инвестиции през следващите шест месеца, казва Херинг.

Както и при дебюта на GrindingHub преди две години, посетителите на изложението дават висока оценка на събитието и казват, че биха го препоръчали и на други. Посетителите са на мнение, че значението на GrindingHub ще нараства в бъдеще.

Холгер Алмендингер, управляващ директор на Alku-Diamantwerkzeuge, семейна компания от Баден-Вюртемберг, споделя: "Тук срещнах производители на инструменти, както и производители на охлаждащи агенти и шлифовъчни машини – GrindingHub е единственият панаир, на който е представено толкова компактно всичко, свързано с темата за шлифоване".

Проучването на посетителите очертава следния профил – 36% са представители на машиностроенето и тежката индустрия, около една пета идват от сектора на металообработващите инструменти и екипировка, а 16% от автомобилостроенето.

Висока оценка от страна на международния бизнес

На GrindingHub 2024 около 500 изложители от 31 държави представиха най-новите си решения, продукти и технологии за цялата верига на процеса на шлифоване в четири изложбени зали. Те безрезервно определят GrindingHub за свой търговски панаир, информират от VDW.

Андреас Бьом, управляващ директор на Vollmer Group, отбелязва: "С второто си издание GrindingHub вече се утвърди като една от водещите платформи за среща на индустрията за технологии за шлифоване. Срещнахме нашите целеви групи в Щутгарт благодарение на ясния тематичен фокус: те включваха производители на инструменти, доставчици на услуги за заточване и представители на дървопреработвателната промишленост. Нашият щанд беше добре посетен още от първата минута."

Търговският панаир предостави на всеки един изложител изключителни възможности за връзка с нови клиенти – от глобални играчи до стартиращи компании. "За всичко това допринася общата положителна атмосфера, която изпълва търговския панаир. Сигурни сме, че GrindingHub ще ни даде значителен импулс за развитие", заявява Х. Пат Боланд от Anca.

Д-р Арне Мюке, управляващ директор на Tetralytix от Хановер, добавя: "GrindingHub представлява атрактивна възможност да представим нашия симулационен софтуер специално на потенциални клиенти. Освен това Щутгарт има удобно местоположение за установяване на лични контакти с клиенти от района." Компанията участва за първи път на GrindingHub с представяне на Startup Hub, специален щанд за млади, иновативни компании.

"С второто издание успяхме да затвърдим GrindingHub като международно събитие в индустрията за шлифовъчни технологии. В Щутгарт се усеща пулсът на индустрията", заключава Херинг.

Следващото издание на GrindingHub ще се проведе в Щутгарт от 5 до 8 май 2026 г.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   GrindingHub   технологии за шлифоване   финишна обработка   машиностроене  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...