Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Walter обяви ново високоефективно попълнение на гамата фрези Xtra·tec® XT

Walter разширява своята продуктова гама от фрези Xtra·tec® XT, за да покрие диаметри от 50, 63 и 80 mm (2 - 3") с добавянето на нов инструмент M5250, съобщават от ВиД Интернационал – представител на компанията в България.

Характеристики

Това най-ново поколение фрези на Walter със сменяеми пластини се характеризира с висока производителност, съчетана с експлоатационна надеждност, включително с подсилени заден ръб на режещите зъби и гнезда за сменяемите пластини.

Нещо повече, при M5250 всеки зъб е с отделно охлаждане. Към главата на фрезата се закрепват доказаните универсални пластини с двоен ръб BC..1605... Това позволява на потребителите да избират между различни ъглови радиуси, материали на режещи инструменти и шест геометрии.

Приложения

Геометрията на пластината G51 (оптимизирана версия) е идеална за операции по обработка, които генерират значителни вибрации или при използване на инструменти с дълъг режещ ръб.

За разлика от тях, пластините G55W с WaveCut геометрия са правилният избор за механична обработка с голямо отнемане на материал за детайли от титанови сплави, които се използват предимно в космическата индустрия. Като периферни пластини Walter използва специфичните за фрезоване режещи пластини SC..1105.. с 4 режещи ръба.

Наред с материали като стомана, чугун и материали с висока твърдост, фрезите с дълъг режещ ръб са подходящи и за обработка на алуминий и други цветни метали. За разлика от други фрези от този тип, новата M5250 може да се използва не само за фрезоване на рамена/джобове и фрезоване под ъгъл, но също така и за фрезоване на цял канал.

Предимствата

В допълнение към гъвкавостта на употреба и надеждността на работа, която до голяма степен се дължи на оптимизираната плавност на движение на фрезата, Walter подчертава и други важни предимства, като високо специфично отнемане на материал и намалени оперативни разходи.

Последното се дължи както на използването на два или четири режещи ръба на всяка пластина, така и на употребата на новите износоустойчиви сплави Tiger·tec®. Тези предимства правят новата фреза M5250 еднакво привлекателна както за приложения в авиокосмическата индустрия, така и за общото машиностроене.

 

 

 

 

 

ВиД Интернационал
гр. София
ул. Д-р Борис Вълчев №20
office@vdinternational.com
tools@vdinternational.com
+359 2 862 42 13
+359 2 862 42 17
+359 886 145 339
www.vdinternational.com

     
Източник: ВиД Интернационал

Ключови думи: Walter Tools   ВиД Интернационал   V&D International   Xtra·tec XT   M5250   фрезоване   фрези с твърдосплавни пластини   металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...