Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Изложението за машини и технологии BI-MU представя в Милано иновациите в индустрията

От 9 до 12 октомври 2024 г. Fiera Milano Rho ще бъде сцена на 34-ото издание на BI-MU – водещото италианско изложение, посветено на новостите приметалообработващите машини, роботите, системите за автоматизация и свързаните с тях технологии, съобщават организаторите.

Търговският панаир е с международен обхват и насочва вниманието към свързаността в индустрията с фокус върху най-новите решения и иновациите в сектора.

Предходното издание привлече 50 000 посетители от 67 страни, представители на ключови потребителски сектори. В рамките на изложението се представиха над 700 компании, 37% от които чуждестранни, на обща площ от 65 000 кв. м.

Тематика

Освен машини и системи за металообработка и формоване на метали, панаирът обхваща голямо разнообразие от продукти и технологии, разпределени в осем тематични групи:

  • Роботи – индустриална роботика, автоматизация, свързани технологии и решения, компоненти, изкуствен интелект;
  • Адитивно производство – машини, материали и софтуер за производство с адитивни технологии;
  • BI-MU Digital – решения за дигитализация на производството, за устойчиво производство, услуги, управлявани от данни, цифрови двойници;
  • Метрология и тестване – измервателни уреди, съоръжения за изпитване, компютърно зрение, оборудване за безразрушителен контрол, контрол на качеството и сертифициране;
  • Power4Machines – мехатронни компоненти, решения и системи за механично, електро-, пневматично и хидравлично задвижване;
  • Термична и повърхностна обработка – машини и системи за термична обработка, индустриални пещи, закаляване и нагряване;
  • Композитни материали;
  • Консултиране и сертифициране.

BI-MUpiu arena

Изложението се допълва от богата съпътстваща програма, включваща презентации, дискусии и бизнес срещи. Те ще се проведат в специално обoсобената секцияBI-MUpiu arena, разположена в една от залите на панаира.

Освен като сцена на паралелнитесъбития от програмата, арената ще функционира и като демонстрационна зона, в която изложителите ще представят най-добрите си продуктови предложения и разработки, а посетителите ще имат допълнителна възможност за комуникация и запознаване с актуални теми в индустрията.

Образование и бизнес

BI-MU ще бъде и място за контакт между компании изложители, млади хора и професионалисти, които се интересуват от нови предложения за сътрудничество в сектора.

Платформата UCIMU Academy организира специалната програма с разнообразни инициативи, посветени на студентите, с цел да доближи света на образованието до този на индустрията, която силно се нуждае от квалифицирани, мотивирани млади хора, обучени да работят във фабриките на бъдещето.

Събитието се популяризира от италианската асоциация на производителите на металорежещи машини, роботи и системи за автоматизация UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE.

     
Източник: UCIMU

Ключови думи: BI-MU   UCIMU   металорежещи машини   роботи   автоматизация  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...