Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Айгер Инженеринг бе домакин на премиерата на Norma MG 35 в България

28.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 26 юни 2024 г. фирма Айгер Инженеринг бе домакин на българската премиера на машината за корпусна обработка Norma MG 35 на испанския производител на металообработващи машини Nicolas CORREA. Събитието се проведе в базата на Айгер Инженеринг в Пловдив в партньорство с Полимета С – официален дистрибутор на Nicolas CORREA у нас, и с участието на представители на испанския производител.

Ангел Тодоров, мениджър продажби в Полимета С, представи дейността на компанията и предлаганите от нея цялостни решения за индустрията. Той акцентира върху значението на използването на висококачествено и надеждно оборудване от доказани доставчици, като не пропусна да отбележи колко важно е да се избягват грешки от типа "скъпа машина – евтин детайл". Тодоров използва случая да припомни, че предстои и традиционният ден на отворените врати в Полимета С.

Последва презентация на машините от серия Power Clamp на HAIMER от инж. Димитър Паскалев от Полимета С, който също така отговори на всички въпроси на присъстващите, свързани с функционирането на изложеното оборудване на HAIMER в базата на Айгер Инженеринг.

След това думата взе Раул де ла Пеня от Nicolas CORREA, който направи кратък преглед на дейността, организацията и целите на испанската компания. Като особено важно конкурентно предимство на компанията с над 75-годишна история той изтъкна стратегията й чрез своите разположени в непосредствена близост едно до друго подразделения да предлага цялостно обслужване на своите клиенти – от проектиране през производство на компонентите до изработка на машините и сервизното им обслужване. Така фирмата намалява зависимостта си от трети доставчици, ускорява производствения процес и съкращава сроковете за доставка на готовите решения.

Представени бяха и някои от по-интересните проекти, реализирани от екипа на Nicolas CORREA по света. Компанията предлага металообработващи машини за едрогабаритно производство за редица индустрии – самолетостроене, автомобилна, железопътна,нефтопреработвателна и газова индустрия, енергетика, машиностроене.

Гвоздеят на програмата бе демонстрацията на живо на възможностите на машината за корпусна обработка Norma MG 35, инсталирана специално за случая в базата на Айгер Инженеринг в Пловдив. Машината предлага ходове по оси X/Y/Z от 3500 х 1500 х 1500 mm. Работи с въртяща маса с размери 1600 х 2000 mm, като максималното тегло на обработвания детайл може да достига до 8000 kg. Инструменталният й магазин е за 60 инструмента с автооператор.

След демонстрацията гостите на събитието имаха възможност да надникнат в машината и да огледат отблизо резултата от работата й и да зададат своите въпроси на оператора.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Айгер Инженеринг   Полимета С   Nicolas CORREA   металообработка   машини  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...