Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Машиностроително предприятие в Разградско въвежда нови технологии с подкрепа по НПВУ

02.07.2024   |   Начало»Новини

Базираната в гр. Завет машиностроителна фирма Раломекс започва реализацията на нов европроект, съобщават от Областен информационен център – Разград (ОИЦ). Договорът за изпълнение на проекта е подписан в началото на м. юни.

Основната дейност на предприятието е производство на селскостопански машини – плугове, дискови брани, хидравлични валяци, пръскачки, култиватори, разрохквачи и подемници.

Повече за проекта

Проект BG-RRP-3.008- 0433 "Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията" е с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Общата стойност на проекта е в размер на 315 хил. лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалата половина – собствено участие на бенефициента.

Целта на проектното предложение е да допринесе за ускоряване на прехода на Раломекс към кръгова икономика чрез въвеждане на кръгови модели за използване на ресурсите.

Очаква се проектът да приключи до края на 2025 г.

Инвестицията допълва и надгражда успешно изпълнените досега 6 европроекта на дружеството по оперативни програми "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 - 2013 и "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 г.

Дейности и очаквани резултати

Инвестицията предвижда закупуване на нова технология за въвеждане на кръгови модели в предприятията – инсталация за производство на леярски форми, които се изработват от кварцов пясък. В тях се отливат заготовки на базови елементи и детайли, които впоследствие се обработват и се влагат в крайните продукти на компанията.

С въвеждането на новата инсталация се очаква намаляване на количеството на образуваните отпадъци при производството на единица продукт с 12 т годишно, ограничаване на използването на пластмасови продукти за еднократна употреба, както и подобрени екологични стандарти на производството.

     
Източник: ОИЦ - Разград

Ключови думи: НПВУ   кръгова икономика   производство на леярски форми  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...